Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας, το πανίσχυρο gran turismo με την εκπληκτική σχεδίαση και τις «εκρηκτικές» επιδόσεις είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας. Η Audi ανακοίνωσε τις τιμές του e-tron GT, το οποίο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετράθυρο coupe βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan και έχει μήκος σχεδόν 5 μέτρα. Η βασική έκδοση e-tron GT quattro αποδίδει 476 ίππους και 630 Nm ροπής και η RS e-tron GT αγγίζει τους Διαθέτει ένα από τα ταχύτερα συστήματα φόρτισης598 ίππους και τα 830 Nm ροπής. Αμφότερες τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες και με τη λειτουργία boost η ισχύς εκτινάσσεται για κάποια δευτερόλεπτα στους 530 και 646 ίππους αντίστοιχα.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου σχέσεων που βρίσκεται στον πίσω άξονα. Τα Gran Turismo εφοδιάζονται με torque vectoring και launch control, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,1 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της απλής έκδοσης και σε 3,3΄΄ στην GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 245 και 250 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Η μπαταρία χωρητικότητας 85 kWh παρέχει αυτονομία 487 χιλιομέτρων και, χάρη στο σύστημα φόρτισης των 800 V, μπορεί να γεμίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά.

 

High-tech ατμόσφαιρα

Ανοίγοντας τις πόρτες, αποκαλύπτεται ένας ψηφιακός κόσμος. Οι Γερμανοί έχουν εξοπλίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής τεχνολογία, από virtual cockpit plus 12,3 ιντσών έως οθόνη αφής που υποστηρίζει πληθώρα λειτουργιών συνδεσιμότητας και φωνητικό έλεγχο, head-up display, τεχνητό ήχο στην καμπίνα και δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Τα καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλά, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 450 λίτρων, ενώ κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 100 λτ.

Το e-tron GT είναι σχεδιασμένο για να κινείται με απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα. Φέρει ενεργή τετραδιεύθυνση, ελεγχόμενη απόσβεση των αμορτισέρ, αερανάρτηση, μπλοκέ διαφορικό και carbon κεραμικά φρένα (προσφέρονται έξτρα).

Όσο για τις τιμές, η έκδοση e-tron GT quattro ξεκινά από 108.100 ευρώ και η κορυφαία RS e-tron GT από 148.700 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η διαδικασία κατασκευής του νέου Audi e-tron GT είναι εκπληκτική

To νέο Audi Q3 TFSI e έχει ηλεκτρική αυτονομία 61 χιλιόμετρα

Το ηλεκτρικό «θηρίο» της Audi

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης