Μπορεί η Chevrolet να έχει αποχωρήσει από την Ευρώπη και τα μοντέλα της να μην είναι διαθέσιμα στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, ωστόσο, η General Motors βρήκε τον τρόπο για να εισάγει το καινούργιο Bolt EV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα γίνει μέσω της Opel, η οποία ανήκει στον αμερικανικό όμιλο GM μαζί με τη Chevrolet. Την αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της γερμανικής φίρμας, Karl-Thomas Neumann, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε αυστριακή εφημερίδα. Ο 55χρονος παραδέχθηκε ότι η Opel θα λανσάρει στην Ευρώπη ένα μοντέλο που βασίζεται στο Bolt EV, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το αυτοκίνητο υιοθετεί την ίδια τεχνολογία, έχοντας όμως ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση και φυσικά ονομασία. Λογικά, θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον επόμενο χρόνο. Θυμίζουμε πως, το Bolt EV είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και μπορεί να διανύσει τα διπλάσια χιλιόμετρα από το i3 με μια φόρτιση, χάρη στην προηγμένη συστοιχία μπαταριών και την υψηλή απόδοσή της. Η αυτονομία ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα και η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 9 ώρες από απλό οικιακό δίκτυο, ενώ από ταχυφορτιστή σε μόλις 60 λεπτά και σε ποσοστό 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης