Η γερμανική φίρμα αρχίζει να δίνει στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία του ολοκαίνουργιου compact SUV, το οποίο αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το T-Cross τοποθετείται κάτω από το T-Roc και σύμφωνα με τη VW έχει σπορ αισθητική, μοντέρνα χαρακτηριστικά, έντονα χρώματα, πλούσιο εξοπλισμό και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.107 χλστ., το ύψος 1.558 χλστ. και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,56 μέτρα, δηλαδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του Polo.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 455 έως τα 1.281 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία. Παράλληλα, η VW έχει εμπλουτίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, οθόνη αφής 8 ιντσών, τέσσερις θύρες USB, επαγωγική φόρτιση του smartphone. Στα έξτρα βρίσκεται ακόμη και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση του μικρού SUV φροντίζουν οι αποδοτικότεροι κινητήρες του ομίλου VW, όπως ο τρικύλινδρος 1.0 TSI απόδοσης 95 και 115 ίππων, ο 1.5 TSI Evo των 150 ίππων και ο 1.6 TDI των 95 ίππων. Όλες οι εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες.

Όσο για το λανσάρισμα του T-Cross στην ευρωπαϊκή αγορά, θα αργήσει αρκετά, καθώς προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2019.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης