Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δεν πέρασαν τέσσερις μήνες από την πρεμιέρα του Wrangler Rubicon 392 V8 concept και η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο θα περάσει κανονικά στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H νεότερη έκδοση του εμβληματικού 4Χ4 μοντέλου φέρει κάτω από το καπό τον V8 6,4 λίτρων κινητήρα απόδοσης 477 ίππων και 637 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα 0-96 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 4,5 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Wrangler Rubicon 392 διαθέτει ψηλότερη ανάρτηση, βελτιωμένα διαφορικά, ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους 33 ιντσών και ενεργό σύστημα εξάτμισης. Το σύστημα τετρακίνησης περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα (4WD Auto, 4WD High, Neutral και 4WD Low), μεγιστοποιώντας τις οff-road δυνατότητες του οχήματος.

Το λανσάρισμα του Wrangler V8 έχει προγραμματιστεί για το 2021. Θα είναι σίγουρα διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Καναδά και επιλεγμένες αγορές ανά την υφήλιο. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε αν θα το δούμε.

Θυμίζουμε ότι το καινούριο Wrangler προσφέρεται στη χώρα μας σε δίθυρο και τετράθυρο αμάξωμα, με έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 272 ίππων και έναν 2.2 diesel με 200 ίππους, σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Sport Sahara, Rubicon) και ισάριθμους τύπους οροφής (αφαιρούμενη αρθρωτή, πανοραμική υφασμάτινη, πλήρως υφασμάτινη και αφαιρούμενη).

Οι τιμές ξεκινούν από 69.900 ευρώ, με την Jeep να παρέχει τέσσερα χρόνια εργοστασιακή εγγύηση με μέγιστη κάλυψη 160.000 χλμ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης