Το brand name της Ferrari είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο δημοφιλή στην παγκόσμια αγορά. Οτιδήποτε έχει σχέση με το όνομα της διάσημης ιταλικής φίρμας, κοστίζει μία περιουσία, από τα αυτοκίνητα έως τα αξεσουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρανό παράδειγμα το βιβλίο «The Official Ferrari Opus». Έχει δημιουργηθεί από την εκδοτική εταιρία Opus Media Group με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και ουσιαστικά είναι ένας συλλεκτικός τόμος με την ιστορία της φημισμένης μάρκας από το Maranello.

Χαρακτηρίζεται ως το πιο αποκλειστικό βιβλίο του κόσμου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και ζυγίζει 37 κιλά! Προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, με την τιμή να κυμαίνεται από 3.500 έως 235.000 ευρώ. Η πιο φθηνή έκδοση είναι η Classic και η πιο ακριβή η Enzo Diamante.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία απαριθμεί 852 σελίδες, όλες τυπωμένες στο καλύτερο χαρτί και περιλαμβάνει 2.000 φωτογραφίες. Φέρει τις υπογραφές των Fernando Alonso και Felipe Massa, καθώς και του πρώην προέδρου της εταιρείας, Luca di Montezemolo. Το δέσιμο του τόμου είναι από εξαιρετικής ποιότητας δέρμα, η θήκη έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από carbon και το λογότυπο στο εξώφυλλο κοσμείται από 30 διαμάντια.

Επίσης, υπάρχουν λευκά γάντια για να γυρνά κάποιος τις σελίδες. Το Enzo Diamante διατέθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων προς 235.000 ευρώ, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Το πρώτο από τα αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στις 6 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη και όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης