Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DiRT Games Challenge είναι ένας νέος οικονομικός θεσμός με παράβολο συμμετοχής μόλις τα 80 ευρώ…Το θέαμα είναι κάτι που λατρεύει ο φίλαθλος κόσμος και αυτό που κάνει κάθε μορφή αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πιο ενδιαφέρουσα.

Σε μία Ελλάδα που η κρίση έχει χτυπήσει την… πόρτα των αγώνων, η εναλλακτική λύση φαίνεται πως υπάρχει και από φέτος θα πάρει σάρκα και οστά.

Εκτός λοιπόν από το ενιαίο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί φέτος με Skoda Fabia (μετά από χρόνια), άλλη μία (νέα) μορφή αγώνων ξεκινά και αναμένεται να προσελκύσει όχι μόνο θεατές αλλά και πολλούς οδηγούς, παλαιούς και νέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Σταύρου κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου



Χωμάτινες φόρμουλες…
Ο λόγος για το DiRT Games Challenge που παρουσίασε σήμερα στην χωμάτινη πίστα «Διαδρόμιο» στο
Για να τρέξεις δεν είναι απαραίτητο να έχεις δική σου φόρμουλα ή αγωνιστικό καθώς μπορείς να νοικιάσεις…Σπαθοβούνι, ο ιθύνων νους του θεσμού Κωνσταντίνος Σταύρου. Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών, στο νέο αυτό θεσμό θα μπορούν να συμμετάσχουν διάφορα οχήματα όπως χωμάτινες φόρμουλες, side by side (SSV) όπως και αγωνιστικά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών.

Οι συμμετέχοντες θα χρονομετρούνται (ατομική χρονομέτρηση) σε ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη πίστα και θα κρατούν τους καλύτερους χρόνους, οπότε και θα αναδεικνύεται ο νικητής. Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες (ανάλογα με τον κυβισμό) ενώ θα βαθμολογούνται οι δέκα πρώτοι ως εξής: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1.

Σε λίγες ημέρες ο νέος θεσμός ξεκινά. Κρίμα που η Ομοσπονδία αποφάσισε την έναρξη του Dirt Games Challenge την ίδια μέρα που θα έχουμε ανάβαση Ριτσώνας ενώ μία εβδομάδα πριν θα διεξαχθεί και το χωμάτινο Ολυμπιακό ράλι...

Τέσσερις συναντήσεις…
Φέτος έχουν προκηρυχτεί τέσσερις συναντήσεις με το πρόγραμμα να αποτελείται από τρεις αγώνες σε αμιγώς χωμάτινη επιφάνεια και ένα σε μικτές συνθήκες (άσφαλτος – χώμα).

Πολύ... χώμα υπόσχεται ο νέος θεσμός!


Πρόγραμμα Αγώνων DiRT Games Challenge 2017
1. Διαδρόμιο (χώμα) 9 Απριλίου
2. Σπάρτη (χώμα) 24 Σεπτεμβρίου
3. Χαλκίδα (χώμα) 22 Οκτωβρίου
4. Τελικός Μέγαρα (μικτός) 12 Νοεμβρίου

Σημερινή εικόνα από το 'Διαδρόμιο' όπου και δόθηκε η συνέντευξη Τύπου γι' αυτή τη νέα μορφή αγώνων που ξεκινά επίσημα φέτος...

Η οδήγηση με χωμάτινη φόρμουλα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, κάτι που έχουμε ζήσει με την χωμάτινη Formula SR των αδερφών Αθανασούλα...
Ετοιμοπόλεμη χωμάτινη φόρμουλα...
Το Car Center θα δώσει το παρών με την δική του φόρμουλα...
Και άλλες χωμάτινες φόρμουλες...
Η Sotirchos engineering θα συμμετάσχει με δύο μονοθέσια...
Έτοιμο για... μάχη!
Ο Κωνσταντίνος Σταύρου (δεξιά) είναι ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα των Dirt Games. Δίπλα του ο Γιώργος Ζυμαρίδης ένας από τους... τρελαμένους με αυτού τους είδους αγώνες!

Για κάποιους ο Λάμπρος Αθανασσούλας έλλειπε αλλά εμείς τον... βρήκαμε έστω και σε κούκλα!!! Στην φωτογραφία από αριστερά, Κωνσταντίνος Ιαβέρης, Μάνος Στεφανής και Βασίλης Σαρημπαλίδης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης