Αναμφίβολα, το όνομα του οδηγού που συζητείται περισσότερο από κάθε άλλο στη Formula 1 είναι αυτό του Max Verstappen. Ο νεαρός Ολλανδός έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον όλων πάνω του, γεγονός που δεν είναι πάντα για καλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οδηγικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο. Ο Verstappen δεν διστάζει να κινηθεί στο όριο, να επιχειρήσει μία παράτολμη προσπέραση και να πιέσει τους «παλιούς» Vettel, Hamilton και Raikkonen. Ωστόσο, πολλές φορές προκαλεί με τον επιθετικό τρόπο οδήγησής του και τις απερίσκεπτες κινήσεις του.

Στο πρόσφατο Grand Prix της Κίνας εμβόλισε τον Vettel, ενώ παραλίγο να χτυπήσει και με τον Hamilton. Το περιστατικό αυτό -ένα από τα πολλά στη σύντομη καριέρα του 21χρονου- ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς πολλοί θεωρούν ότι, αν συνεχίσει έτσι, θα θέσει πραγματικά σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Verstappen έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 5 βαθμούς ποινής από παρόμοια περιστατικά και αν του επιβληθούν άλλοι επτά εντός του ημερολογιακού έτους, τότε θα αποβληθεί από έναν αγώνα.  

Ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA, Charlie Whiting, του ζήτησε με ευγενικό τρόπο να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον και να μη ρισκάρει επαφές και ατυχήματα. Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, παραδέχθηκε πως λειτουργεί υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιος ότι θα το αντιμετωπίσει, ενώ ο πατέρας του Jos Verstappen, για πρώτη φορά, δήλωσε ότι ο γιος του πρέπει να σκέφτεται περισσότερο πριν κάνει κάτι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης