Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από απουσία ενός έτους λόγω της πανδημίας, η Formula 1 επιστρέφει στο Πριγκιπάτο του Μονακό, τον πιο λαμπερό αγώνα του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το circuit δρόμου στο Μονακό δεν είναι το καλύτερο, ούτε το πιο γρήγορο. Δε επιτρέπει προσπεράσεις και οι ταχύτητες των μονοθεσίων ούτε καν πλησιάζουν αυτές στα υπόλοιπα GP. Κι όμως, αυτός ο αγώνας είναι το όνειρο κάθε οδηγού. Άπαντες τον περιμένουν με ανυπομονησία.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αυτό το Grand Prix βάζει φωτιά στον κ@@ο των πιλότων. Αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση, καθώς δεν επιτρέπει κανένα λάθος. Οι μπαριέρες στέκονται απειλητικές σε κάθε στροφή. Οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση πληρώνεται ακριβά.Στα 3.337 μέτρα της διαδρομής ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά

Στο Μονακό έχει γραφτεί ιστορία. Έχουν πραγματοποιηθεί επικές μάχες, με τον Ayrton Senna να είναι αυτός που έχει συνδέσει όσο κανένας άλλος το όνομά του με αυτό τον αγώνα. Ο θρυλικός βραζιλιάνος είναι το ίδιο το Μονακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα GP, στο Πριγκιπάτο οι ελεύθερες δοκιμές γίνονται Πέμπτη. Ο δρόμος δίνεται στην κυκλοφορία την Παρασκευή και κλείνει εκ νέου το Σάββατο.

Η πρόσφυση και η κάθετη δύναμη είναι τα στοιχεία της επιτυχίας. Η Red Bull Racing ίσως έχει το προβάδισμα σε αυτή την πίστα. Βέβαια, ο Lewis Hamilton είναι ο πρωταθλητής και κανείς δεν μπορεί να μην τον χρήσει φαβορί. Έξτρα κίνητρο έχει και ο Charles Leclerc, καθώς είναι βέρος Μονεγάσκος.

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τη μαλακή (C5), τη μέση (C4) και τη σκληρή (C3) γόμα. Οι κατατακτήριες θα παίξουν μεγάλο ρόλο, όπως και η στρατηγική που θα ακολουθήσει κάθε ομάδα στα pit stop.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Πέμπτη 20 Μαΐου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:30-13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:00

Σάββατο 22 Μαΐου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 23 Μαΐου
Αγώνας: 16:00

Όλες οι διαδικασίες του GP θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το COSMOTE TV SPORT5 και τα κανάλια ERT2 και ERT2 HD.

 

Δείτε εδώ έναν γύρο του Ayrton Senna στο Μονακό. Χωρίς σχόλια, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της F1. Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε τον.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης