Μετά την ήττα με 2-0 από την Ιταλία, το Βέλγιο ξέσπασε με 3-0 στην Ιρλανδία και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης, αποδεικνύοντας ότι έχει την δυνατότητα να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο Euro 2016. Πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους διάβολους» ήταν ο Λουκάκου που σκόραρε στο 48’ και το 70’, ενώ ενδιάμεσα (61’) σκόρερ χρίστηκε και ο Βίτσελ.

Στο πρώτο μέρος το Βέλγιο είναι την κατοχή της μπάλα και τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Ιρλανδίας. Στο 13′ η κεφαλιά του Βερμάελεν έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 21′ όταν ο Ντε Μπρούινε έβγαλε τη σέντρα, οι Ιρλανδοί απομάκρυναν προσωρινά και ο Αζάρ αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Εννέα λεπτά μετά ο Ντε Μπρουίνε και πάλι, πάσαρε στον Μουνιέ, που έδεν μπόρεσε να σουτάρει με δύναμη, ενώ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 36′ να σκοράρει με γυριστό σουτ.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο δεύτερο μέρος. Στο 48′ ο Ντε Μπρούινε έφυγε στην κόντρα έσπασε την μπάλα στον Λουκάκου, που από το ύψος της περιοχής σούταρε και πέτυχε το 1-0.

Οι Ιρλανδοί ανέβηκαν με σκοπό να ισοφαρίσουν και το… πλήρωσαν. Στο 61′ ο Μουνιέ έβγαλε τη σέντρα, ο Βίτσελ μπήκε στην περιοχή και ανενόχλητος με κεφαλιά «καθάρισε» τον αγώνα σημειώνοντας το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 3-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 70′ ο Μουνιέ έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Αζάρ ο οποίος έκανε εκπληκτική κούρσα στην κόντρα, είδε τον αμαρκάριστο Λουκάκου στο ύψος της μικρής περιοχής, του πέρασε τη μπάλα και αυτός στο τετ-α-τετ βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Βέλγιο – Ιρλανδία 3-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 48′, 70′ Λουκάκου, 61′ Βίτσελ

Κίτρινες κάρτες: Βερμάελεν – Χέντρικ

Κόκκινες κάρτες:


Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς):
Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57′ Ναϊνγκολάν), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Καράσκο (64′ Μέρτενς), Λουκάκου (82′ Μπεντέκε).

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο΄Νιλ):
Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο’Σι, Γουόρντ, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (63′ ΜακΚλιν), Χέντρικ, Μπράντι, Χούλαχαν (72′ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79′ Κιν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης