Την παραχώρηση του άξονα της Αριστοτέλους στην ΔΕΘ HELEXPO για την οργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έναντι μισθώματος 12.000 ευρώ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Χασδάι Καπόν, υπογράμμισε ότι ο δήμος εισπράττει μίσθωμα, επειδή η ΔΕΘ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Εξήγησε δε, ότι το τίμημα ουσιαστικά είναι μηδενικό, διότι -όπως είπε- «ο δήμος θα πάρει 12.000 ευρώ και θα δώσει περίπου 10 με 12 χιλιάδες ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, διευκρίνισε ότι, τα εισιτήρια για τα παιχνίδια (παγοδρόμιο, καρουζέλ κ.λπ.) θα είναι χαμηλότερα κατά 20% και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν και παροχές για ανέργους, πολύτεκνους.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τόσο στον άξονα της Αριστοτέλους, όσο και σε όλη την πόλη θα υπάρξουν σημεία και δράσεις πολιτισμού την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε στο Σώμα, η ΔΕΘ HELEXPO αναλαμβάνει και τον στολισμό του πεζόδρομου της οδού Αγίας Σοφίας, καθώς και την τοποθέτηση δύο ψυχαγωγικών παιχνιδιών χαμηλής όχλησης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Θεσσαλονίκη φέτος δεν θα έχει χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, λόγω της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων, χαρακτήρισε «παραληρήματα» όσα αναφέρονται σε εφημερίδες περί «αστόλιστης πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, το στήσιμο του «χριστουγεννιάτικου χωριού» στην Αριστοτέλους από τη ΔΕΘ HELEXPO θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, ενώ η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και στις 5 Ιανουαρίου η λήξη.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης