Ασυνεννοησία και σύγχυση επικρατεί ακόμα και σήμερα, έπειτα από 35 και πλέον ώρες διάσωσης, όσον αφορά στον αριθμό των επιβατών του «Norman Atlantic».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιταλικές Αρχές όχι μόνο βρήκαν επιβάτες που δεν ήταν σε καμία λίστα, αλλά υπήρχαν και αρκετοί που είχαν κάνει κρατήσεις εισιτηρίων και τελικά δεν ταξίδεψαν, κάτι που έχει ως συνέπεια περίπου 100 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο να μην έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναμένεται από ώρα σε ώρα να δώσει στη δημοσιότητα τον τελικό κατάλογο των διασωθέντων, βάζοντας τέλος στα σενάρια και καθησυχάζοντας τους συγγενείς και φίλους των επιβατών.

Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 10, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους επτά υπάρχουν και δύο Έλληνες, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους.

Το όνομα του Γιώργου Δούλη είχε ανακοινωθεί από την πρώτη μέρα ως ένας από τους νεκρούς, αλλά ο γιος του τελικά δεν αναγνώρισε το πτώμα που του έδειξαν οι ιταλικές Αρχές και το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Στην Ηγουμενίτσα 69 διασωθέντες

Στην Ηγουμενίτσα έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας το «Cruise Europa» μεταφέροντας 69 από τους διασωθέντες του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με τις Αρχές, τέσσερις από τους διασωθέντες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, καθώς δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν τις τελευταίες ώρες. Για τον λόγο αυτόν στο σημείο ήταν παρόντες ψυχολόγοι, ώστε να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική στήριξη.

Συγκλονιστική είναι η ιστορία δύο ανήλικων παιδιών που αφίχθησαν στο λιμάνι, απ’ όπου τα παρέλαβε ο θείος τους, καθώς οι γονείς τους -επίσης επιβάτες του πλοίου- αγνοούνται.

Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό: «Τέσσερις αξιωματικοί μας παραμένουν στο Norman Atlantic»

Το zougla.gr μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας με αξιωματικούς του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκε για τη συνέχιση των ερευνών. Όπως έγινε γνωστό, πάνω στο «Norman Atlantic» παραμένουν τέσσερις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας και διερευνούν το πλοίο.

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο αρχηγός του Π.Ν. έκανε λόγο για μια «ιστορική επιχείρηση διάσωσης για τις Αρχές της Ιταλίας».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των επιβαινόντων, όπως ενημέρωσαν οι ιταλικές Αρχές, υπήρχαν 22 Αλβανοί, 18 Γερμανοί και 10 Ελβετοί.

Στην Πάτρα εννέα Έλληνες διασωθέντες

Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης το «Cruise Europa». Όπως αναφέρει το patratora.gr, ανάμεσα στους διασωθέντες που μετέφερε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στην Πάτρα είναι εννέα Πατρινοί και έξι αλλοδαποί.

Οι εννέα Έλληνες είναι οι: Σταυροπούλου Παρασκευή, Λέφα Βαρβάρα, Κουτρόπουλος Παναγιώτης, Δημητρουλάκη Πολιμία, Κούτσης Χρήστος, Κουμουκέλης Παναγιώτης, Μυλωνάς Αντώνης, Κατσαρού-Γιαννοπούλου Βασιλική και Μαντίλας Δημοσθένης.

Στο πλαίσιο ετοιμότητας υποδοχής των διασωθέντων, στον χώρο βρίσκονταν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, αλλά και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε επίσης: 

Iταλoελληνικό χάος

Δέκα νεκροί στο “Norman Atlantic”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης