Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η απολογία του Π. Ευσταθίου

Συνολικά 12 άτομα τοποθέτησε στο κάδρο των εμπλεκομένων στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων Atlas Elektronik Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος απολογήθηκε χθες ενώπιον του ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο 83χρονος κατά τη μαραθώνια απολογία του κατονόμασε 12 άτομα που εμπλέκονται στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το ύψος των οποίων προσδιόρισε περίπου στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών είναι ο εκλιπών πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Θεοδωρουλάκης, ο στρατηγός και πρώην αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης αλλά και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΒΟ, που, όπως ισχυρίστηκε, έπαιρνε χρήματα τα οποία εν συνεχεία έδιδε στον τότε αντιπρόεδρο της ΕΒΟ και κουμπάρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον Παύλο Νικολαΐδη.

Αδιαθεσία μετά την απολογία του αισθάνθηκε ο Π. Ευσταθίου

Φωτό: Ο Ευσταθίου στην Ευελπίδων

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

Παράλληλα, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι στις υπόγειες διαδρομές των χρημάτων από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων εμπλέκονται και τρία μεγαλοστελέχη της εταιρείας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Atlas Elektronik, ενώ αναφερόμενος στον κ. Κάντα σημείωσε ότι πρόκειται για εκβιαστή ο οποίος ζητούσε χρήματα για να μην μπλοκάρει τα προγράμματα.

Για τον κ. Κάντα ανέφερε:


Ο κ. Ευσταθίου μεταξύ άλλων τόνισε ότι διαθέτει τρεις offshore εταιρείες, ενώ δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές με όποιον τρόπο μπορεί, όπως με τη συγκατάθεσή του στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Ερωτηθείς για τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο 83χρονος επεσήμανε ότι δεν είχε συναλλαγές με τον πρώην υπουργό και τον συνεργάτη του, ωστόσο τον «έδειξε», αφού αναφέρθηκε στον κουμπάρο του, τον κ. Παύλο Νικολαΐδη.

Ελεύθερος με εγγύηση

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο Παναγιώτης Ευσταθίου, μετά την απολογία του. Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου στην υπόθεση των εξοπλιστικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα.

Έτσι, ο Π. Ευσταθίου παραμένει ελεύθερος με εγγυοδοσία 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος.

Ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη αντιμετώπισε το θέμα με ψυχραιμία, ότι υπάρχει μια μειοψηφία στο στράτευμα που παίρνει μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, ότι ο πελάτης του κατονόμασε όλα τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν, ότι ρωτήθηκε επίμονα αν «λάδωσε» τους Γιάννο Παπαντωνίου και Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά το αρνήθηκε, καθώς δεν μπορούσε να πει ψέματα, και ότι έδωσε στη Δικαιοσύνη απόρρητους τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποκαλυφθεί η διαδρομή του μαύρου χρήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης