Απάντηση στις καταγγελίες του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Με αφορμή περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Μεσσηνίας, όταν η πρεσβυτέρα δεν άφησε τους πιστούς να κάνουν περιφορά της εικόνας, ο Σύλλογος και η Μητρόπολη έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η επίκληση της δικαιοσύνης δεν φοβίζει τους δίκαιους, απεναντίας τους ενδυναμώνει να αποκαλύψουν τις πραγματικές αθλιότητες. Πράγματι, από τα αδιάσειστα στοιχεία και την περιγραφή των πραγματικών περιστατικών που δημοσίως και επωνύμως επικαλεστήκαμε, ουδέν απαντήθηκε όπως, άλλωστε, και αναμέναμε.

Προς πάσαν κατεύθυνσιν δηλώνουμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτον, ουδεμία «κόντρα» με τον Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος» αφορά την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Την Ιερά Μητρόπολη αφορά μόνο το πνευματικό έργο και η σύννομη διαχείριση των περιουσιακών θεμάτων αρμοδιότητός της.

Δεύτερον, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δωρίου ουδέποτε αποτέλεσε «πονοκέφαλο» για την Ιερά Μητρόπολη. Πονοκέφαλο αποτελεί ο Ιερέας αποκλειστικά και μόνο για όσους καπηλεύονταν επί χρόνια την περιουσία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης