Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγουδιστές, αστρολόγοι, δικηγόροι, γιατροί ακόμα και… συνταξιούχοι φιγουράρουν στις λίστες φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους που διενήργησε η Δίωξη τον περασμένο Ιούνιο.

Μία από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή της δημοφιλούς τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή, η οποία, όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών απέκρυψε εισοδήματα περίπου ενός εκατ. ευρώ.

Το zougla.gr επικοινώνησε με συνεργάτες της τραγουδίστριας, οι οποίοι ανέφεραν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι η κυρία Γαρμπή έχει τακτοποιήσει όλες τις φορολογικές εκκρεμότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνταξιούχος τοκογλύφος

Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση ενός συνταξιούχου ο οποίος είχε «λησμονήσει» να δηλώσει στην εφορία 23.410.000 ευρώ!

Πρόκειται για τον Βασίλη Φ. από την Γλυφάδα, για τον οποίο, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, είχαν γίνει πολλές καταγγελίες στο ΣΔΟΕ που τον εμφάνιζαν ως «χαμηλοσυνταξιούχο»-τοκογλύφο.

«Είχαν γίνει καταγγελίες ότι ο εν λόγω συνταξιούχος είναι τοκογλύφος που δάνειζε με χαμηλό τόκο. Με αφορμή τις καταγγελίες, έγινε έρευνα για τα έτη 2000-2012, ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και εντοπίστηκε η φοροδιαφυγή» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η πλούσια επιχειρηματίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση επιχειρηματία από την Αμαλιάδα, η οποία διατηρεί κατάστημα με ενδύματα.

Αν και η Χρυσή Κ. μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να μην έχει μεγάλη οικονομική δύναμη, μια κίνησή της την πρόδωσε και έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Δίωξης να ανακαλύψουν ότι η ελεγχόμενη δεν είχε δηλώσει περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

«Αφορμή για την έρευνα στάθηκε μια καταγγελία από πολίτη, του οποίου το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό και πήγε να το χτυπήσει η επιχειρηματίας. Ο ιδιώτης κατήγγειλε την έμπορο, καθώς όπως είπε, θεωρούσε ότι ήταν φτωχή. Έτσι ξεκίνησε ο έλεγχος» αναφέρουν στελέχη της Δίωξης στο zougla.gr.

Η επιχειρηματίας επικοινώνησε με το zougla.gr και ανέφερε ότι «το ΣΔΟΕ προσπαθεί να την εμπλέξει σε υποθέσεις φοροδιαφυγής χωρίς να έχει στοιχεία».

Η αστρολόγος, η διαφημιστική, ο οφθαλμίατρος και η ζωγράφος

Επιπλέον, στην τσιμπίδα του Δίωξης πιάστηκε και μία αστρολόγος από την Αρτάκη. Αν και αστρολόγος, η Ελένη Ν. δεν κατάφερε να «προβλέψει» τον έλεγχο της Δίωξης, με αποτέλεσμα να καλείται τώρα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς, όπως αποδείχθηκε, κατά καιρούς «λησμονούσε» να κόβει αποδείξεις για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Παράλληλα, στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε και μια διαφημιστική εταιρεία, ονόματι Special S. αλλά και ένας οφθαλμίατρος από την Αθήνα, ονόματι Γεράσιμος Ρ., ο οποίος, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, δεν είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 4.000.000 ευρώ!

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και περίπτωση της ζωγράφου Άννας Μ., το όνομα της οποίας συμπεριλαμβανόταν και στη λίστα Λαγκάρντ και, όπως έδειξε η έρευνα, τα έτη 2000-2010 είχε αποκρύψει εισοδήματα χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Kύκλωμα με πλαστά τιμολόγια, τραγουδίστρια, αστρολόγος και γιατροί στη λίστα του ΣΔΟΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης