Της Άντζελας Πεΐτση

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των αγροτών που φτάνουν με τα τρακτέρ τους, στον μεγαλύτερο απεργιακό κόμβου του Νομού Θεσσαλονίκης, αυτόν στα διόδια των Μαλγάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κόμβου Μαλγάρων, ο αριθμός των αγροτών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τους 500.

Την ίδια στιγμή, έχουν προγραμματίσει και για σήμερα, επαναλαμβάνοντας τον αποκλεισμό των διοδίων για μία ώρα, από τις 19:30 έως και τις 20:300, συνεχίζοντας αδιάλειπτα τις κινητοποιήσεις τους, κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα, με τους αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν έχει προβεί σε καμία αντίδραση ή ανακοίνωση για το ενδεχόμενο διαλόγου με τα συντονιστικά όργανα των αγροτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως και από ό,τι φαίνεται, οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζονται «ως προμήνυμα» για τι πρόκειται να επακολουθήσει. Συγκεκριμένα το zougla.gr, επικοινώνησε με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών στο μπλόκο των Μαλγάρων, Κώστα Ανεστίδη, ο οποίος υπογράμμισε: «Έχουμε πανελλαδικό ραντεβού όλων των συντονιστικών οργάνων των αγροτών, το Σάββατο στις 12:00 στα Τέμπη. Εκεί θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Το μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού το έχουν λάβει όλοι οι αγρότες όλης της χώρας. Έχει πάει παντού». Και υπογράμμισε: «Αν μέχρι τη Δευτέρα η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το νέο ασφαλιστικό που θέλει να φέρει στη Βουλή, είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης