Σε καθεστώς κινητικότητας εισέρχονται μέχρι τον Σεπτέμβριο 12.500 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα,  μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Yπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Yπουργείου, η πρώτη φάση της κινητικότητας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, περιλαμβάνει συνολικά 4.200 εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8.

Σταθερός παραμένει ο συμφωνημένος από τον Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 – 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος – 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, αυτό του Σεπτεμβρίου, θα ενταχθεί η δημοτική αστυνομία.

Αιχμές Μητσοτάκη για Μανιτάκη

Αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε σήμερα μιλώντας στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στη δεξαμενή της κινητικότητας βρήκα μηδέν» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είχε γίνει μια προεργασία όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε και σίγουρα δεν υπήρχε κανένα όνομα στη δεξαμενή της κινητικότητας» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μπλακ άουτ στους Δήμους

Έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 2.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και ζήτησαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε και οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία, με εξαίρεση τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Από τις 11.00 το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη από όπου ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή και το Υπουργείο.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σήμερα θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Η απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των 4.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, δημοτικών αστυνομικών και άλλων, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό, ο οποίος τους παρουσίασε τα σχέδια για την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τους ανακοινώθηκε πως το σώμα της δημοτικής αστυνομίας θα καταργηθεί και μέρος των υπαλλήλων σε αυτή θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες στους αντίστοιχους δήμους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης