Βιολογικές ελιές και παρθένο ελαιόλαδο από τα 80 ελαιόδεντρα που ευδοκιμούν στην αυλή του νοσηλευτικού ιδρύματος παράγουν οι ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).

Πρόκειται για 25 ασθενείς, οι οποίοι συμμετέχουν στο θεραπευτικό-επανενταξιακό πρόγραμμα της Μονάδας Πρασίνου του νοσοκομείου, η οποία είναι η μοναδική οργανωμένη μονάδα που λειτουργεί πανελλαδικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετρά 16 χρόνια ζωής. Οι ίδιοι διοχετεύουν όλο το κέφι και τη δημιουργικότητά τους στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει και αγωνίζονται για να τα καταφέρουν. Μάλιστα, τελευταία έχουν επεκτείνει την προσπάθειά τους στην επεξεργασία και άλλων προϊόντων, όπως μαρμελάδες, σάλτσες ντομάτας και φυλλόχωμα (Compost).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος είναι 38 ετών και πάσχει από ψυχική διαταραχή. Τα τελευταία επτά χρόνια απασχολείται στο θεραπευτικό – επανενταξιακό πρόγραμμα της Μονάδας Πρασίνου του ΨΝΘ. Έχει οριστεί ως υπεύθυνος του συσκευαστηρίου και του marketing των προϊόντων. Η ενασχόλησή του τον βοηθά να νιώθει χρήσιμος και δυνατός, αλλά και να μη χρειάζεται νοσηλεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν νοσηλεύτηκε για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

«Η εργασία μου στη Μονάδα Πρασίνου μού δίνει το δικαίωμα να αισθάνομαι υγιής, επειδή η απομόνωση μού δημιουργεί συνεχώς αρνητικές σκέψεις, με αποτέλεσμα να υποτροπιάζω. Μου αρέσει ο χώρος εργασίας, γιατί βρίσκω κατανόηση και αγάπη. Μ’ αρέσει που έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του υπευθύνου του προγράμματος» λέει στη «Μακεδονία» ο Νίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης