Επανέρχεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας στο ζήτημα της διάψευσης των όσων ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος την Δευτέρα στη Βουλή αλλά και στη σχετική ανάρτηση του zougla.gr.

Την Τρίτη το πρωί ο κ. Σούρλας προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα σχολίασε η Ζούγκλα για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου όσον αφορά το σκάνδαλο Κοσκωτά, επισημαίνοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε η μνήμη με εγκατέλειψε, ούτε πιέσεις δέχτηκα από κανέναν, αλλά η ανάγκη για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με υποχρέωσε να απαντήσω στα όσα ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος, στη Βουλή για τη δική μου κοινοβουλευτική παρέμβαση για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Είναι φυσικό και επόμενο να μην είναι γνωστά ευρύτερα τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την κατάθεση της ερώτησης και τα έζησα προσωπικά, όπως για παράδειγμα ότι δεν μου ζητήθηκε από κανέναν να αποσύρω την ερώτηση, όπως υποστήριξε ο κ. Π. Καμμένος, αλλά πράγματι εκδόθηκε ανακοίνωση, όμως καθ’ υπαγόρευση της “Καθημερινής” και μόνο για δική της χρήση, η οποία είχε ήδη καταστεί όργανο του Κοσκωτά, και εξέφραζε δυσαρέσκεια για την ενέργεια αυτή, στην οποία αυτοβούλως είχα προβεί.

Ανατρέχοντας στη δεύτερη λοιπόν ανακοίνωση στην οποία προέβη ο κ. Σούρλας καταλήγουμε σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Ο τότε υπεύθυνος του γραφείου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Γιάννης Βούλτεψης, είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για χρήση αποκλειστικά της εφημερίδας «24 ώρες» (συμφερόντων Κοσκωτά) και «Καθημερινή». Μάλιστα, ο κ. Σούρλας επιμένει στην 2η ανακοίνωση του πώς ο Γιάννης Βούλτεψης συνέταξε την ανακοίνωση καθ’ υπόδειξη της «Καθημερινής», η οποία τότε είχε ήδη περιέλθει ουσιαστικά στα χέρια του επιχειρηματία Κοσκωτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Κ. ΣΟΥΡΛΑ

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτονόητο. Είναι δυνατόν ο τότε πρωθυπουργός να μην γνώριζε τι ποιεί ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του;

Επιπροσθέτως. Είναι δυνατόν ο τότε υπεύθυνος επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Βούλτεψης, εμπειρότατος και μπαρουτοκαπνισμένος στη δημοσιογραφία και την Πολιτική να ενήργησε αυτοβούλως δίχως να ενημερώσει τον πρωθυπουργό του; Προφανώς δεν είναι δυνατόν να ισχύει καμία από τις δύο εκδοχές.

Με λίγα λόγια το τότε πρωθυπουργικό περιβάλλον και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός γνώριζαν και μόνον έτσι δικαιολογείται ο επιθετικός τίτλος της Καθημερινής «Ύποπτη ερώτηση βουλευτή», δηλαδή του κ. Γιώργου Σούρλα. Αυτά τα ολίγα ως σχόλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης