Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου οδηγήθηκαν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών γης στο Αιτωλικό.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ανθρώπων, οι οποίοι και κατά την απολογία τους αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δύο άτομα από το Λεσίνι Οινιάδων, ο 53χρονος και η 51χρονη, φέρονται ως βασικά μέλη του κυκλώματος, ωστόσο στην απολογία τους υποστήριξαν ότι οι Ρουμάνοι είχαν έρθει όλοι νόμιμα με τις απαραίτητες άδειες, και με τη θέλησή τους προκειμένου να εργαστούν στην περιοχή έναντι αμοιβής η οποία και τους καταβάλλονταν κανονικά ενώ όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης υπογράμμισαν ότι το οίκημα είχε διαμορφωθεί και ο καθένας είχε τον χώρο του καθώς επίσης πως υπήρχε θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, και κατάλληλους χώρους υγιεινής.

Τελικά, κρίθηκαν προφυλακιστέοι δυο Ρουμάνοι ηλικίας 31 και 28 ετών, που κατηγορούνται για εκμετάλλευση εργατών, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Έλληνες που εργάζονταν ως οδηγοί για τη μεταφορά των εργατών.

Η 51χρονη και ο 53χρονος που φέρονταν ως εγκέφαλοι του κυκλώματος αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:cityvoice

Διαβάστε επίσης:

Αποθήκη ψυχών, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 17:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης