Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη μάστιγα των τροχαίων, αλλά και τη βοήθεια θυμάτων και των οικογενειών τους από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Στηρίζω», που εδρεύει στα Χανιά, προχώρησε στην έκδοση ενός οδηγού αντιμετώπισης τροχαίων.

Η έκδοσή του -αρχικά σε 500 αντίτυπα- έγινε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και την αρωγή της τοπικής εκκλησίας, ενώ η επίσημη παρουσίασή του στο κοινό θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων, με ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 19.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «η χρηματοδότηση για την έκδοση του συγκεκριμένου οδηγού εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της Περιφέρειας για περιορισμό και πάταξη της μάστιγας των τροχαίων που ταλανίζει και την Κρήτη».

Ο οδηγός είναι ο πρώτος που κυκλοφορεί πανελλαδικά, όπως επεσήμανε από τη μεριά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Σταύρος Πολέντας, γνωστοποιώντας ότι ο οδηγός θα δοθεί δωρεάν σε δήμους και ενορίες όλης της Κρήτης.

Μέσα από τις 153 σελίδες του, δίνονται πληροφορίες και αναλύεται το κοινωνικό και νομικό «οπλοστάσιο» που έχουν όλοι όσοι πέφτουν θύματα τροχαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται και στην εισαγωγική παρουσίαση του βιβλίου-οδηγού, μέσα στις σελίδες του υπάρχει λεπτομερής αναφορά για το τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες αμέσως μετά από ένα τροχαίο περιστατικό, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε για δυστύχημα.

Από τη μεριά της, η υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλόγου Χρύσα Χαριτάκη επισήμανε την ανάγκη ο συγκεκριμένος οδηγός να μπει και μέσα στα σχολεία, ενώ η υπεύθυνη του γραφείου διά βίου μάθησης της Αντιπεριφέρειας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δράσεις της αντιπεριφέρειας, κυρίως για την πρόληψη των τροχαίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης