Έπειτα από πολυήμερες έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 50 ετών, ως δράστες ληστειών σε τράπεζες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τ.Α. Ναυπλίου και το Τ.Α. Χαλκίδας, εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τουλάχιστον έναν συνεργό τους, που αναζητείται, διέπραξαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• στις 9-7-2013 ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αμάρυνθο Ευβοίας, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 21.725 ευρώ 
• στις 23-8-2013 ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερμιόνη Αργολίδας, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 18.885 ευρώ 
• στις 25-1-2009 κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη Φιλοθέη
• στις 16-8-2013 κλοπή μοτοσικλέτας στο Ίλιον.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων στο Ίλιον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα, γάντια και παπούτσια που φορούσαν στις ληστείες, πλήθος κινητών τηλεφώνων και μικροποσότητα ηρωίνης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες αποτελούν τη συνέχεια επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης που είχε ξεκινήσει τη δράση της από το καλοκαίρι του 2012 και, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξε συνολικά 24 ληστείες τραπεζών και περισσότερες από 10 κλοπές αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης