Εξιχνιάστηκε την Πέμπτη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης ανθρωποκτονία εις βάρος ενός 52χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 2 Ιουνίου από το Καλονέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 51 ετών, και σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας από συγγενικό πρόσωπο του 52χρονου η εξαφάνισή του.

Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Κατά την πορεία της έρευνας προσήχθη τις βραδινές ώρες της Τετάρτης ο 26χρονος αλλοδαπός και κατά την εξέτασή του ομολόγησε περιγράφοντας με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι από κοινού με τον 51χρονο ομοεθνή του παρέσυραν το θύμα κοντά σε φάρμα εκτροφής γουνοφόρων ζώων σε αγροτική περιοχή του Καλονερίου Κοζάνης με πρόσχημα την προσφορά εργασίας, όπου τον τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τον στο κεφάλι με μεταλλικό εργαλείο (κάβουρα). Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και κατόπιν τον έθαψαν.

Ο 26χρονος υπέδειξε το ακριβές σημείο όπου ήταν θαμμένο το πτώμα και ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκταφή, παρουσία του ιατροδικαστή Δυτικής Μακεδονίας.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης