Μια μεγάλη «αγκαλιά» αλληλεγγύης άνοιξε, χθες το βράδυ, στη Λευκόβρυση Κοζάνης, καθώς τον αρχικό αιφνιδιασμό από την απόφαση των αστυνομικών αρχών να μεταφέρουν στο μικρό αυτό χωριό λεωφορεία με πρόσφυγες που είχαν προορισμό την Ειδομένη διαδέχθηκε η κινητοποίηση όλων -αρχών και κατοίκων- για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς.

Η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση, βρέθηκε το γυμναστήριο που θα τους φιλοξενήσει και μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που υπήρξε επίσημη ενημέρωση, ότι οι πρόσφυγες δεν θα κατευθυνθούν στην Ειδομένη, τα πρώτα λεωφορεία έφταναν στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, αναχώρησαν για την Ειδομένη τέσσερα λεωφορεία με 200 Σύρους πρόσφυγες, που διανυκτέρευσαν, χθες, στο κλειστό γυμναστήριο στη Λευκόβρυση Κοζάνης.

Η εντολή αναχώρησης δόθηκε, νωρίς το μεσημέρι, ενώ παρέμεναν στην Κοζάνη περί τους 180 πρόσφυγες που προέρχονται από το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια, τα τέσσερα λεωφορεία με τους Σύρους πρόσφυγες που είχαν αναχωρήσει νωρίτερα για την Ειδομένη επιστρέφουν στην Κοζάνη.

Ωστόσο, τρία από τα λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί στον κόμβο της Εγνατίας οδού στα Κοίλα Κοζάνης, όπου οι πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχουν κατέβει από τα οχήματα, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κοζάνη.

Στο σημείο βρίσκεται ολιγομελής ομάδα αστυνομικών που συζητά μαζί τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης