Σε εξάσκηση στη σκοποβολή με στόχους αδέσποτα ζώα, τα οποία βρίσκονται εντός της αυλής ενός παιδικού σταθμού, φέρεται να επιδίδεται ένας κάτοικος των Καμινίων Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι του 16ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Πειραιά έχουν γίνει μάρτυρες μιας άκρως παράλογης και επικίνδυνης κατάστασης, κατά την οποία ένας -άγνωστος μέχρι στιγμής- γείτονας, χρησιμοποιώντας όπλο τύπου φλόμπερ, πυροβολεί αδέσποτα ζώα, τα οποία βρίσκονται πάνω στα τοιχία της αυλής του σταθμού, την ώρα που μέσα σε αυτόν υπάρχουν παιδιά.

Η υπόθεση μάλιστα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς στην πολυκατοικία από την οποία φέρονται να προέρχονται οι πυροβολισμοί διαμένουν τρεις αστυνομικοί, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο «πιστολέρο» είναι ένας εξ αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακούσαμε πυροβολισμούς»

Ήταν 1η Νοεμβρίου όταν οι εργαζόμενοι του 16ου Βρεφονηπιακού Σταθμού εντόπισαν στην αυλή του σχολείου δύο νεκρές γάτες, οι οποίες φαίνονταν να έχουν χτυπηθεί από βλήμα μικρού διαμετρήματος.

Αν και το θέαμα ήταν αποκρουστικό, προτίμησαν να μη δώσουν συνέχεια και να αποσιωπήσουν το γεγονός, προκειμένου να δουν αν οι επιθέσεις κατά των αδέσποτων θα συνεχιστούν.

Πράγματι, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, με αποκορύφωμα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, όταν, ενώ εργαζόμενοι και ανήλικοι βρίσκονταν εντός του σταθμού, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, ο οποίος τους έκανε να ανησυχήσουν.

Όταν βγήκαν στην αυλή για να δουν τι συμβαίνει, τότε, άθελά τους, έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες ενός πυροβολισμού…

«Ήταν 14.40 το μεσημέρι όταν ακούστηκε ένας πολύ έντονος θόρυβος. Όταν βγήκαμε στην αυλή για να δούμε τι συμβαίνει, ακούσαμε έναν πυροβολισμό. Τότε, όπως είναι λογικό, αρχίσαμε να φωνάζουμε, ώστε ο άγνωστος να σταματήσει να πυροβολεί. Οι φωνές μας όμως δεν τον πτόησαν, καθώς ο πυροβολισμός επαναλήφθηκε. Και όλα αυτά την ώρα που μέσα στον σταθμό βρίσκονταν παιδιά. Συνολικά έχουν εκτελεστεί πάνω από έξι ζώα» επισημαίνει ένας από τους υπαλλήλους μιλώντας στο zougla.gr.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά ενός άλλου εργαζομένου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι όταν, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ανέβηκε στην ταράτσα του σταθμού προκειμένου να δει από ποιο σημείο βάλλει ο άγνωστος γείτονας, είδε έναν άνδρα -τον οποίο λόγω απόστασης δεν μπορεί να περιγράψει- στην πολυκατοικία στην οποία διαμένουν τρεις αστυνομικοί.

Γίνεται έρευνα

Φως στην υπόθεση αναμένεται, πάντως, να ρίξουν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Εργαζόμενοι του σταθμού επισκέφθηκαν χθες το Α.Τ., κατήγγειλαν το γεγονός και έδωσαν καταθέσεις.

«Χθες βρέθηκε άλλο ένα νεκρό ζώο. Οι υπάλληλοι του σταθμού πήγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα έχοντας μαζί τους το νεκρό ζώο, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση. Πράγματι, το ζώο είχε χτυπηθεί από αεροβόλο. Ήδη διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να βρεθεί ο γείτονας που πυροβολεί, ώστε να δώσει εξηγήσεις» σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης