Καμένο πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 05.05 τα ξημερώματα σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην περιοχή 40 Εκκλησιών στην Ξάνθη.

Κοντά στο πτώμα της γυναίκας, η οποία ήταν 34 ετών, βρισκόταν και μια μοτοσικλέτα, που είχε υποστεί φθορές από τις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσπάθησαν να τη βιάσουν και στη συνέχεια έριξαν βενζίνη στο σώμα της.

Όταν ακούστηκαν οι φωνές της άτυχης κοπέλας, άνθρωποι που βρίσκονταν σε παρακείμενη οικοδομή είδαν δύο μηχανάκια να φλέγονται κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ο πατέρας και ο αδελφός της 34χρονης κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχο, αλλά αρχικά δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία της. Όταν οι γείτονες άρχισαν να φωνάζουν ότι καίγεται άνθρωπος, τότε διαπίστωσαν ότι στην είσοδο της οικοδομής είχαν μείνει τα κλειδιά της. Πήραν τηλέφωνο στο κινητό της, αλλά δεν απαντούσε και εκείνη τη στιγμή ο πατέρας διαπίστωσε, ανήμπορος να βοηθήσει, ότι το παιδί του καιγόταν λίγο πιο πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σοκ ήταν τεράστιο τόσο για τους περίοικους όσο και για τους άνδρες της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.
Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η ηγεσία της αστυνομίας της ΑΜΘ. Οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μελετούν το σημείο του εγκλήματος, ενώ ο ιατροδικαστής Π. Παυλίδης θα αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου μετά τη διενέργεια νεκροψίας, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της γυναίκας διατηρεί κατάστημα εμπορίας ξηρών καρπών στην περιοχή. Η άτυχη κοπέλα έμενε στη Θεσσαλονίκη και είχε έρθει στους γονείς της για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι δράστες τής επιτέθηκαν λίγο πριν μπει στο σπίτι, όπου επέστρεφε έπειτα από έξοδο με μια φίλη της.

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, δήλωσε στη zougla.gr: «Τόσο αποτρόπαιο έγκλημα δεν έχει ξανασυμβεί στην Ξάνθη. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Η Ξάνθη είναι μια φιλήσυχη πόλη και πραγματικά τέτοια περιστατικά προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της κοπέλας».

Πηγή φωτογραφίας – video: trakitoday.com

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση – Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης