Βιαιοπραγίες, αντεγκλήσεις και ρίψη χημικών σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Εφετείο Αθηνών, με αφορμή τη μεταγωγή του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Ιωάννη Λαγού για συμπληρωματική απολογία στις ειδικές ανακρίτριες που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο από νωρίς το πρωί, προσπάθησαν να πλησιάσουν και να εισέλθουν στο Εφετείο από τη Λ. Αλεξάνδρας την ώρα που οι τρεις προφυλακισμένοι μεταφέρονταν στο κτήριο με κλούβες της αστυνομίας.

Η απόπειρα αυτή προκάλεσε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο και ακολούθησε αρχικά λεκτικός διαπληκτισμός. Λίγο αργότερα τα πνεύματα οξύνθηκαν και τότε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν φέιγ βολάν και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δύο φωτορεπόρτερ -ένας άνδρας και μία γυναίκα- τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από το συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι συγκεντρωμένοι έριξαν τον άνδρα στο έδαφος και άρχισαν να τον κλοτσούν στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας.

Η ένταση λίγο αργότερα εκτονώθηκε. Σημειώνεται ότι η οδός Λουκάρεως έχει αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ.

Το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο με το οποίο βρίσκεται αυτήν τη φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, αφορά στο κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Η κλήση που εστάλη στον Χρήστο Παππά αφορά στην κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Διαβάστε επίσης:
Επεισόδια κατά την άφιξη των χρυσαυγιτών στο Εφετείο – Tρεις τραυματίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης