Λίγο πριν από τις 11.00 σήμερα το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από τον ανακριτή που χειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αφορά στο θέμα της νομιμότητας της αγοραπωλησίας του ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία οχήματα της Ασφάλειας, τέσσερις αστυνομικοί και άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης έξω από την οικία του επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα διεξαγόταν έρευνα και στο σπίτι της κόρης του.

Άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονται και στο γραφείο του υπουργού στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου 8, όπου πραγματοποιούν έρευνα και κάνουν φύλλο και φτερό σημαντικά έγγραφα που έχει ο πρώην υπουργός.

Για την υπόθεση της αγοραπωλησίας είχε διαταχθεί προκαταρτική εξέταση τον Ιούνιο του 2010 από την κα Ράικου. Την έρευνα διενήργησαν δύο εισαγγελείς, η Ευγενία Κυβέλου και η Ελένη Σίσκου, που κάλεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τον κ. Τσοχατζόπουλο τον Οκτώβριο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξεταζόταν η διάπραξη του αδικήματος που αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φάκελος χρεώθηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης