Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
Φωτογραφίες -ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης 


Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μέχρι αργά το βράδυ, στο Μενίδι, για τον εντοπισμό του ανθρώπου που ευθύνεται για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή την ώρα που ήταν στη γιορτή του σχολείου του την περασμένη Πέμπτη. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν πραγματοποιηθεί 22 κατ`οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά. Επιπλέον έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

Συγκέντρωση κατοίκων από το δημαρχείο

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα που επικρατεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα μέσα στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε τι δήλωσε στο zougla.gr κάτοικος της περιοχής ο οποίος έκανε λόγο για αδιαφορία από την κεντρική εξουσία:

To 6o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 11χρονος μαθητής

Σημειώνεται πως έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων, ενώ, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται  σε τέσσερα σπίτια στην οδό Μόρνου και σε ένα καταυλισμό Ρομά, στην Αυλίζα Μενιδίου που βρίσκονται κοντά σε σχολείο. Mάλιστα όπως έγινε γνωστό, βρέθηκαν δεκάδες κάλυκες στις αυλές δύο σπιτιών στο Μενίδι όπου σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του μοιραίου είχαν γλέντι.

Κινητοποιήσεις και έξω από το αστυνομικό τμήμα του Μενιδίου

Εκτός από το δημαρχείο της περιοχής πολίτες συγκεντρώθηκαν και έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής τόνισε πως η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων και συμπλήρωσε πως είναι συχνό φαινόμενο το να ακούγεται πυροβολισμοί και να βρίσκουν οι πολίτες κάλυκες στο έδαφος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για πιο έντονη αστυνόμευση. 

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε μιλώντας στο zougla.gr:

Αγανακτισμένοι κάτοικοι δείχνουν κάλυκες τους οποίους έχουν βρει έξω από σχολεία

Προσαχθέντες στο Α.Τ. που δεν είχαν σχέση με το συμβάν, γίνονται δεκτοί με αποδοκιμασίες:

Περίπου 250 άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, μπήκαν στον συγκεκριμένο καταυλισμό της περιοχής, καθώς εκτιμούν ότι από όπλο σε αυτό τον καταυλισμό, ξεκίνησε την απίστευτη πορεία της η σφαίρα, που κατέληξε μοιραία, στο κεφάλι του αδικοχαμένου αγοριού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 προσαγωγές.



 
Οι Αρχές ερευνούν το κάθε σπίτι πόρτα – πόρτα. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετική έκβαση η έρευνα πριν τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύονται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Για το λόγο αυτό υπάρχει πραγματικός αποκλεισμός στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς πολλά σπίτια είναι κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως οι μέχρι τώρα έρευνες οδηγούν σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στον οικισμό, όπου πιθανολογείται ότι έχουν πέσει οι πυροβολισμοί.Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν γενικότερα για όπλα, ναρκωτικά και άλλα στοιχεία παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Σε ότι αφορά τους κάλυκες που βρέθηκαν νωρίτερα σε οικόπεδο, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης