Ένα ολόκληρο στάδιο τραγουδούσε το «Californication» με το συγκρότημα Red Hot Chili Peppers την Τρίτη το βράδυ σε αυτή την πρώτη εμφάνιση των Αμερικανών μουσικών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το ΟΑΚΑ, ενώ ενθουσιασμό αλλά και ένα εξαιρετικό θέαμα πρόσφερε το συγκρότημα στους Έλληνες fans της ροκ σκηνής.

H στιγμή που όλοι ανέμεναν…

Με επευφημίες και χειροκροτήματα το κοινό υποδέχθηκε στο stage τους Red Hot Chili Peppers στις 21:45 μ.μ. oι οποίοι άρχισαν την πολυαναμενόμενη συναυλία τους με το τραγούδι «Monarchy of Roses».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Η έναρξη της συναυλίας)

(Monarchy of Roses από τους Red Hot Chili Peppers)


(Η συναυλία ξεκίνησε!)

Μετά το εναρκτήριο κομμάτι της συναυλίας τους και πριν περάσουν στο δεύτερο, ο μπασίστας Flea, αφού χαιρέτησε το αθηναϊκό κοινό, παρουσίασε τον ντράμερ του συγκροτήματος Chad Smith. Ο Smith προχώρησε σε ένα μοναδικό σόλο, «προλογίζοντας» το «Dani California» και κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί και να χειροκροτεί ασταμάτητα.

(Φοβερή ενέργεια πάνω στη σκηνή)

Ήδη από την αρχή, το θέαμα ήταν εντυπωσιακό με τα μέλη των Red Hot Chili Peppers τα δίνουν στην κυριολεξία όλα! Από το δεύτερο κιόλας κομμάτι, ο τραγουδιστής Anthony Kiedis έβγαλε τη μπλούζα του, πετώντας την στον κόσμο.

Η συναυλία συνεχίστηκε με το γνωστό και αγαπημένο «Can’t Stop», ενώ πριν το τέταρτο τραγούδι (scar tissue), ο τραγουδιστής, είπε: «Χαιρετούμε την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη χώρα σας, είναι γελοίο, αλλά τώρα βρισκόμαστε εδώ, κοντά σας!».

(Dani California και Can’t Stop, με τη διάθεση του κοινού να απογειώνεται)

Σε… ανύποπτη χρονική στιγμή, ο Flea, απευθυνόμενος στον τραγουδιστή της μπάντας, είπε: «You are a fucking Greek god», (σ.σ. είσαι ένας Έλληνας Θεός).

Η συναυλία συνεχίστηκε με γνωστές επιτυχίες, όπως το «Parallel Universe», το «Hey now» και το «Under the Bridge», με τον Flea να δίνει το δικό του show, κινούμενος ανάμεσα σε δεξιοτεχνικά riff και αργές εκφραστικές μελωδίες, αφήνοντας άφωνους τους θεατές.

(Ο Flea τα δίνει όλα!)

Η παρουσία του πάνω στη σκηνή ήταν επιβλητική, προσφέροντας μάλιστα φοβερές στιγμές γέλιου με τα καμώματά του.

(Ταχύτητα, δύναμη και δεξιοτεχνία…)

(By the way)

Να σημειωθεί ότι ο ήχος, όπως ανέφεραν οι παρευρισκόμενοι ήταν εκπληκτικός και παρέπεμπε σε ηχογράφηση μέσα σε στούντιο.

(Μοναδικές στιγμές για τους «τυχερούς» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ)

Στο μεταξύ, πανικός επικράτησε περί τις 22:30 όταν ο Anthony επιδόθηκε για μισό περίπου λεπτό σε μοναδικές χορευτικές φιγούρες, συνοδευόμενος από το μπάσο του Flea. Λίγα λεπτά αργότερα ο μπασίστας, απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «Είστε ένας υπέροχος και θερμός λαός που μας έχει αγκαλιάσει. Βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, όμως εμείς έχουμε δεχθεί μόνο αγάπη και καλή φιλοξενία από εσάς».

Πέντε λεπτά πριν τις 23:00 το στάδιο σείστηκε για άλλη μία φορά στο άκουσμα της γνωστής επιτυχίας «Californication».

(Californication by Red Hot Chili Peppers)

Περί τις 23:10 χαιρέτησαν το κοινό το οποίο βρισκόταν σε «έκσταση» και ζητούσε επίμονα «encore». Οι θεατές άναψαν καπνογόνα ζητώντας την επιστροφή τους. Μετά από πέντε λεπτά το ροκ συγκρότημα επέστρεψε στη σκηνή. Σε συναυλία τους στη Βουλγαρία το περασμένο Σάββατο, οι Red Hot Chili Peppers έπαιξαν έξι ακόμη κομμάτια κατά τη διάρκεια του «encore».

(Ακροβατικά επί σκηνής στην αρχή του encore)

Το «encore» ήταν η πιο «καυτή» στιγμή της βραδιάς. Ο Flea επιδόθηκε σε ακροβατικά, ενώ ελληνικές σημαίες ανέμιζαν δίπλα στα ηχεία. Ο κιθαρίστας φορούσε μία μπλούζα με την ελληνική σημαία που ανέγραφε «Wιth you Greece».

Η συναυλία ολοκληρώθηκε περίπου στις 23:40. Πριν κατέβει από το stage, ο μπασίστας Flea ευχαρίστησε την Ελλάδα «που μας υποδέχθηκε, που μας έδωσε τη χαρά να παίξουμε για αυτό το υπέροχο κοινό. Είστε καταπληκτικοί, ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να δώσουμε μία παράσταση για εσάς». Στη συνέχεια, κάλεσε όλους τους ανθρώπους να στηρίξουν τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική «γιατί η μουσική είναι η φωνή των λαών, της αγάπης και των ανθρώπων και πρέπει να ακούγεται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

(Μαγεία στο ΟΑΚΑ υπό τους ήχους του Californication)

Τη συναυλία παρακολούθησαν,μεταξύ άλλων, οι Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ, Στέλιος Ρόκκος με τη σύζυγό του, Θοδωρής Μαραντίτης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Έλλη Πασπαλά, Κώστας Φραγκολιάς, Μάνος Πανταζής και Άκης Σακελλαρίου.

(Κατάμεστη η αρένα)

(Λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες επικρατούσε το… αδιαχώρητο)


(Το κοινό είχε από νωρίς γεμίσει την αρένα του ΟΑΚΑ)

(Πλήθος κόσμου στην αρένα του ΟΑΚΑ)

Στο μεταξύ, λίγο μετά την εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στη σκηνή, άνοιξε η είσοδος 35, από όπου εισήλθαν fans του συγκροτήματος χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.


(Οι… άτυχοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια βρέθηκαν έξω από το ΟΑΚΑ)

H εμφάνιση των Sunny Side Of the Razor

Τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος άνοιξε λίγο μετά τις 19:00 τo συγκρότημα Sunny Side Of the Razor. Οι Sunny Side Of The Razor είναι το ελληνικό συγκρότημα που επιλέχθηκε από το management των RED HOT CHILI PEPPERS για να προετοιμάσουν το έδαφος για την παρθενική και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του μεγάλου συγκροτήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για το συγκρότημα της γνωστής ηθοποιού Σάννυ Χατζηαργύρη.

(Oι Sunny Side Of The Razor στη σκηνή)


(Oι Sunny Side Of The Razor στη σκηνή)

Στις 20:15 εμφανίστηκαν στο stage οι AAAK (As Able As Kane). Το συγκρότημα «γεννήθηκε» στα τέλη της δεκαετίας των ’80s στο Manchester – που εκείνη την εποχή αναφερόταν παντού ως MADchester – και στη σκηνή του κυριαρχούσαν μπάντες όπως οι Happy Mondays και οι Stone Roses.


(Η εμφάνιση των ΑΑΑΚ)

(Η εμφάνιση των ΑΑΑΚ)

Δείτε το πρώτο βίντεο μέσα από το ΟΑΚΑ:


(Tρύπα στα κάγκελα επί της Σπύρου Λούη, από όπου «έκοψαν δρόμο» οι φαν)

Φωτογραφίες  από το μεγάλο μουσικό γεγονός


(Δεν έπεφτε καρφίτσα!)


(Χιλιάδες κόσμου περιμένουν υπομονετικά την εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers)


(Δεσπόζει στη σκηνή ο Flea)


(Ενθουσιασμός στο κοινό)

Kαταγγελία για πλαστά εισιτήρια στη zougla.gr:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αρώνης, Σωτήρης Σκολούδης, Φλώρα Πέτση

Φωτογραφίες-βίντεο: Πέτρος Σοφικίτης, Σωτήρης Σκουλούδης

Διαβάστε επίσης:

Rock πανδαισία, Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης