Μια ακραία περίπτωση κακοποίησης σκύλου με… αίσιο τέλος, αναστάτωσε τόσο τους φιλόζωους της Αττικής, όσο και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το αίσιο τέλος έγκειται στο γεγονός ότι αφενός το ζώο τελικά έζησε, ενώ ο ένοχος της κακοποίησης συνελήφθη χάρη σε ενέργειες ευαισθητοποιημένων περαστικών και μάλιστα καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη σε έναν χρόνο φυλάκιση (με 3 χρόνια αναστολή) και σε πρόστιμό 5.000 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, όταν έκπληκτοι οδηγοί στη λεωφόρο Μαραθώνος είδαν έναν μετανάστη στο όχημα του να οδηγεί με ταχύτητα και από πίσω να σέρνει αλυσοδεμένο ένα σκύλο, με προφανή σκοπό να τον σκοτώσει από εξάντληση. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες σταμάτησαν αμέσως το όχημα, ζήτησαν εξηγήσεις και ο αλλοδαπός τους εξήγησε ότι… εκτελεί εντολές του αφεντικού του!

Πρόκειται για τον Θωμά Πολυμέρη, ο οποίος έφτασε στο σημείο και εξήγησε στους πολίτες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι, ότι προέβη σε αυτή την απόφαση γιατί το σκυλί του ήταν «πολύ κακό»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως έγινε επώνυμη καταγγελία και η αστυνομία συνέλαβε ως ηθικό αυτουργό τον άνδρα, όχι όμως και τον αλλοδαπό, πιθανότατα υπήκοο Αφγανιστάν, ο οποίος εξαφανίστηκε και μάλλον στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Η δίκη ορίστηκε για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή, με την αιτιολογία ότι «είναι τρομοκρατημένος από τη συγκέντρωση του πλήθους εναντίον του», καθώς στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εξοργισμένοι φιλόζωοι που απαιτούσαν την καταδίκη του, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους ο κάτοικος του Μαραθώνα ήταν εριστικός προς το μέρος τους, και όπως καταγγέλλουν στη zougla.gr , η σύζυγος του είπε ότι «έπρεπε να το είχαμε σκοτώσει με φόλα το σκυλί, ώστε να μην τα τραβάμε τώρα όλα αυτά». Ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε τελικά από το οργισμένο πλήθος με… συνοδεία των ΜΑΤ!

Δείτε το βίντεο με τις αποδοκιμασίες των φιλόζωων προς τον δράστη, κατά την αποχώρηση του από την Ευελπίδων (πηγή: pasteleft) :

Δείτε πώς περιγράφει στο φακό της zougla.gr ο καταγγέλλων, Ελληνοελβετός Demitry Papasotiriou Lanteigne, το περιστατικό. Ο ίδιος προτίμησε για λόγους ευκολίας να μιλήσει στην αγγλική γλώσσα (ακολουθεί η μετάφραση σε κείμενο).

«Στις 26 Σεπτεμβρίου οδηγούσαμε στη Μαραθώνος και στο αντίθετο ρεύμα είδαμε ένα όχημα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με έναν σκύλο αλυσοδεμένο στο πίσω μέρος. Αμέσως κάναμε αναστροφή και προλάβαμε το όχημα, το οποίο το είχαν ήδη ακινητοποιήσει άλλοι πολίτες, κάποιοι Ελληνοελβετοί. Ένας άνδρας βγήκε από το όχημα, καταγωγής μάλλον από τη Μέση Ανατολή και μας είπε ότι το αφεντικό του έδωσε την εντολή να λιώσει τον σκύλο στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια ήρθε ο ιδιοκτήτης του σκύλου με τον γιο του και μας ρώταγε ποιοι είμαστε εμείς κι αν έχουμε χαρτιά, καθώς μιλούσαμε στα αγγλικά και στα γαλλικά! Του είπαμε ότι όταν φτάσει η αστυνομία στο σημείο, τότε θα γίνουν όλες οι εξηγήσεις. Τότε άρχισε να μας φωνάζει και προσπαθούσε να μας πείσει ότι το σκυλί του ήταν κακό καθώς του προξένησε κάποιες ζημιές στα χωράφια κι είπε έναν από εμάς «ποιος είσαι εσύ, ο υπουργός»;

Εμείς του απαντήσαμε ότι όσο κακό και να του έκανε ο σκύλος, αυτός δεν είναι τρόπος να φερόμαστε στα ζώα, ότι αυτό είναι βασανισμός. Τότε προσπάθησε να προπηλακίσει μια από τις γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο και ένας άνδρας τον σταμάτησε. Τότε έφτασε η αστυνομία. Το σκυλί ήταν σε άθλια κατάσταση, αιμορραγούσε, τα κόκκαλα του είχαν βγει έξω ενώ το δέρμα από τα πόδια του είχε εξαλειφθεί τελείως. Τώρα νοσηλεύεται.

Απαγγείλαμε κατηγορίες στην αστυνομία και θέλουμε να δούμε τον άνθρωπο υπόλογο για τις πράξεις του! Την Παρασκευή ζήτησε και πήρε αναβολή με τη δικαιολογία ότι ήταν τρομοκρατημένος από τον συγκεντρωμένο κόσμο! Δεν τον βλέπουμε εδώ σήμερα, αλλά πρέπει να καταστεί υπεύθυνος για ότι έκανε! Να ξέρετε ότι άλλα είπε σε εμάς τη στιγμή του περιστατικού κι άλλα στην αστυνομία, στην οποία είπε ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή κι ότι ο εργάτης του το έκανε από μόνος του!»

Η δίκη ορίστηκε για την 1η Οκτωβρίου 2012 και παρότι ο Θωμάς Πολυμέρης ζήτησε και πάλι αναβολή, το αίτημα δεν έγινε δεκτό και καταδικάστηκε –ερήμην αφού δεν εμφανίστηκε- σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο…

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Δείτε ακόμη:
S.O.S. εκπέμπουν οι φιλόζωοι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012, 13:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης