Χρήστος Μαζάνης 

Σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φωκίδας , όπως καταγγέλλουν φορείς της περιοχής. Μετά το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν Άμφισσας και το λουκέτο στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, διαπιστώνονται οι σοβαρές ελλείψεις.

Την Παρασκευή λοιπόν διοργανώνεται παμφωκικό συλλαλητήριο προκειμένου να περάσει το μήνυμα της εγκατάλειψης. Τοπικοί φορείς, σωματεία, και πολίτες από κάθε γωνιά του νομού θα συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη διαδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σκληρή ανακοίνωση προέβησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Ιτέας. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Όπως αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υγεία των πολιτών κινδυνεύει από τη βάρβαρη επίθεση και της νέας συγκυβέρνησης. Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Υγεία δεν λύνονται με ευχολόγια, μετακινήσεις προσωπικού και με μειώσεις των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων. Μετά το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν Άμφισσας , με σημερινή απόφαση, της 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σταματά η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας, αφού το ιατρικό προσωπικό μετακινείται στο Γ.Ν Άμφισσας, και ιατρός στο Κέντρο Υγείας θα παρίσταται μόνο σε πρωινό ωράριο.Το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν Άμφισσας θεωρεί την συνέχιση τέτοιων τακτικών ( μετακινήσεις προσωπικού) απλά μπαλώματα που δε δίνουν καμία ουσιαστική λύση, αφού ούτε η παθολογική κλινική θα λειτουργήσει και παύει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας.Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να τοποθετήσει επιτέλους διοίκηση στο Γ.Ν Άμφισσας.Να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Γ.Ν Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας του νομού πριν οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο.
Να επαναλειτουργήσει η Παθολογική κλινική, και να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού.Κουραστήκαμε να μένουμε σε διαπιστώσεις…..
Επιτέλους περιμένουμε το έργο σας….

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο ανακοίνωσε η ΝΟΔΕ Φωκίδας

Αναλυτικά:

Η Ν.Ο.Δ.Ε. Φωκίδας αντιλαμβανόμενη τις δραματικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες του Νομού μας μέσα από την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείο Άμφισσας και των υπολοίπων υποδομών υγείας της Φωκίδας, δηλώνει την στήριξη της στις δυναμικές κινητοποιήσεις και την ενεργή συμμετοχή της στο «ΠΑΜΦΩΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κεχαγιά. Στον σημαντικότερο αγώνα του τόπου μας, το πρόβλημα της υγείας δεν πρέπει να έχει χρώμα.Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε το παρών στην μάχη για τον τόπο μας.
Όλοι μαζί για την ζωή μας.

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο zougla.gr:

Ακούστε τι δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου:

Δυναμικό παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν για το Νοσοκομείο της Άμφισσας αναμένεται να δώσει τόσο το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας όσο και ο Εμπορικός και Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Θανάσης Αγγελέτος επεσήμανε πως το Νοσοκομείου οδεύει προς κλείσιμο ενώ τόνισε πως απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα σε σχετική ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας ξεκαθαρίζει πως κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης