Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Σε επιφυλακή παρέμεναν έως αργά το απόγευμα της Τρίτης ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στον Άγιο Στέφανο. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές κατοικίες, χωρίς ωστόσο να απειληθούν άμεσα από τις φλόγες. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί (+6 μποφόρ) και δυσκόλεψαν αρκετά την προσπάθεια των πυροσβεστών, ενώ ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10.50 το πρωί στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και συγκεκριμένα ένα χλμ. μετά τη Σταμάτα προς ΜαραθώναΣύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 10.51 το πρωί της Τρίτης σε δασική έκταση, ένα χλμ. μετά τη Σταμάτα προς Μαραθώνα, τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 17.00. Η πυρκαγιά έκαψε πεύκα και χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια, θάμνους).

Στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 25 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Επί τόπου έσπευσαν δεκάδες υδροφόρες από τους γειτονικούς δήμους. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Η μετάδοση του zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι έβρεχαν με λάστιχα τις αυλές και τις στέγες των σπιτιών τους, ενώ ορισμένοι απομάκρυναν ξερά χόρτα, τα οποία και έβαλαν μέσα σε πλαστικές σακούλες. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διερευνώνται.

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «μπορεί να μην είναι τυχαίο ότι σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα έχουμε τόσες πολλές πυρκαγιές».

«Η κατάσταση θυμίζει έντονα το 2007. Από αύριο πρέπει να ξεκινήσει η αναδάσωση» πρόσθεσε.

Διάσπαρτες κατοικίες ανάμεσα σε πεύκα

Ελικόπτερο επιχειρεί στο σημείο


Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών:

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις:

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).



Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στην περιοχή Πανόραμα Αχαρνών στους Θρακομακεδόνες.

Δείτε φωτορεπορτάζ του zougla.gr στην καμένη έκταση…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης