Καζάνι που βράζει θυμίζει το ΤΕΙ Πάτρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο του ΤΕΙ Πατρών μεταξύ σπουδαστών, την ώρα που συνεδρίαζε η συνέλευση του ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, υπήρξε αντίδραση από μερίδα σπουδαστών και εμπόδισαν τα μέλη να βγουν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν. Μάλιστα, τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας, Σωκράτης Καπλάνης, όσο και η αντιπρόεδρος του ΤΕΙ, Ήρα Αντωνοπούλου, που μίλησαν στη zougla.gr, έκαναν λόγο για ομηρία, καθώς δεν μπορούσαν εως και την 1.30 μετά τα μεσάνυχτα να βγουν από την αίθουσα. Έπειτα από συνέλευση που έκαναν οι φοιτητές του ΤΕΙ, η ομηρία έληξε.

Aκούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο κ. Καπλάνης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr η κ. Αντωνοπούλου:

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου, ένα μέλος του Δ.Σ. λιποθύμησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αργά το βράδυ της Πέμπτης και ενώ οι καθηγητές παρέμεναν «εγκλωβισμένοι» στην αίθουσα συνεδρίασης, η αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας αλλά και ένας φοιτητής, μίλησε στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:


Εγκλωβισμένο το Δ.Σ. του ΤΕΙ Πάτρας


O πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας, Σωκράτης Καπλάνης

Μετά από λίγη ώρα έφθασε στο ΤΕΙ μια άλλη ομάδα σπουδαστών και ακολούθησαν συμπλοκές. Όπως κατήγγειλε η πρώτη ομάδα των σπουδαστών, στη δεύτερη ομάδα υπήρχαν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ. Συγκεκριμένα στα επεισόδια φέρονται να συμμετείχαν εξωπανεπιστημιακοί τους οποίους χαρακτηρίζουν «μπράβους» και όπως καταγγέλεται κλήθηκαν από μέλη της ΠΑΣΠ.

Ακούστε τι δήλωσε φοιτήτρια του ΤΕΙ Πάτρας για τα επεισόδια:

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας αντιδρούν ενάντια στο σχέδιο Αθηνά καθώς, σύμφωνα με το σχεδιασμό, αναμένεται να μπει «λουκέτο» σε πολλά τμήματα του ΤΕΙ και υπολογίζεται ότι περί τους 8.000 φοιτητές θα μεταφερθούν στο Μεσολόγγι.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου-Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή βίντεο: patrastimes.gr

Διαβάστε επίσης:
ΤΩΡΑ: Ένταση στο ΤΕΙ Πάτρας, Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης