Μια φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων έφθασε στα δικαστήρια της Πάτρας. Όπως αναφέρει το tempo24.gr, ένα μέλος φιλοζωικού σωματείου κατήγγειλε στην αστυνομία ότι μια 67χρονη γυναίκα βασάνιζε συστηματικά τρία σκυλιά, τα οποία είχε κυριολεκτικά φυλακίσει στο σπίτι της.

Στο σημείωμα που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ο δικηγόρος Δημοσθένης Σπαθής αναφέρει τα εξής για την υπόθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Παρασκευή 13-10-2017, μετά από μηνυτήρια καταγγελία της ζωόφιλης συμπολίτου μας Βασιλικής Τσεκούρα, μέλους του φιλοζωικού σωματείου μας “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας” και του ζωόφιλου συμπολίτη μας και δικηγόρου κ. Δημοσθένη Σπαθή, συνελήφθη από το Β΄ Αστυν. Τμήμα Πατρών και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημ/κείο Πατρών 67χρονη επειδή κακοποιούσε και βασάνιζε τρία σκυλιά, και συγκεκριμένα:

»Κρατούσε από χρόνια εγκλωβισμένα δύο μικρόσωμα σκυλάκια (ένα ράτσας πεκινουά και ένα ράτσας κόκερ, χρώματος και τα δύο κανελί) μέσα σε ένα βαθύ υπόγειο της οικίας της, χωρίς καθόλου φυσικό φωτισμό (μάλιστα είχε καλυμμένα τα μικρά παράθυρα του υπογείου με αδιαφανές υλικό, ώστε το φως της ημέρας δεν εισχωρούσε από πουθενά) χωρίς καμία καθαριότητα (τα ζώα εζούσαν κυριολεκτικά πάνω στα ούρα τους και τα κόπρανά τους), χωρίς καμία ιατρική τους πρόληψη και φροντίδα (εμβολιασμό, ιατρική παρακολούθηση κ.λπ.), με αποτέλεσμα, όταν τα βρήκε η Αστυνομία, να είναι σχεδόν ετοιμοθάνατα, με σοβαρές αλλοιώσεις και πληγές στο δέρμα τους, με πλήθος παρασίτων (τσιμπούρια, ψύλλοι κ.λπ.), σχεδόν τυφλά από τη συνεχή έλλειψη φυσικού φωτός, εντελώς ακάθαρτα με έντονη οσμή σάπιου κρέατος και ακαθαρσιών να αναδύεται από το σώμα τους, να είναι πολύ αδύνατα και να μην μπορούν να περπατήσουν.

»Το τρίτο ζώο, ένα μεσαίου βάρους ημίαιμο αρσενικό σκυλί, το κρατούσε αλυσοδεμένο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας μέσα σε μία μικρή αυλή περιφραγμένη γύρω γύρω από ψηλούς τοίχους από όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα το ζώο να μην μπορεί να δει γύρω του, μόνο τον ουρανό μπορούσε να κοιτάζει, και αυτό επίσης βρόμικο και χωρίς ιατρική φροντίδα, με πλήθος παρασίτων και ενδεχομένως και άλλων ασθενειών που θα διαπιστωθούν από την ιατρική του εξέταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οριστική αφαίρεση των ζώων διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πατρών διέταξε να αφαιρεθούν τα ζώα από την κατοχή της 67χρονης, ωστόσο η κατηγορούμενη επί 10 ολόκληρες ημέρες απειθούσε στην εισαγγελική διαταγή και κρυβόταν μέσα στο σπίτι της για να μην παραδώσει τα άτυχα ζώα. Επίσης, απειλούσε και έβριζε τους μηνυτές. Τελικά, στις 24 Οκτωβρίου, χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο διοικητής του Β΄ Α.Τ. Πατρών. Τα ζώα παραδόθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο για να νοσηλευτούν. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης