Περιπετειώδης σύλληψη σεσημασμένου αιτούντα άσυλο αλγερινής υπηκοότητας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Γαλάτσι, με τους περαστικούς να καταδιώκουν τον επίδοξο κλέφτη οχήματος, ο οποίος τελικά συνελήφθη από κελευστή του Πολεμικού Ναυτικού και παραδόθηκε στην αστυνομία, που έφθασε λίγη ώρα αργότερα.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεραφέντης που ήταν το παραλίγο θύμα, το μεσημέρι είδε στην οδό Βεϊκου στο Γαλάτσι όπου είχε παρκάρει έναν άνδρα να κινείται ύποπτα γύρω από το αμάξι του. Λίγο αργότερα ο άνδρας παραβίασε με τηλεχειριστήριο το πορτ παγκάζ και αμέσως ο δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει και να τρέχει προς το μέρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας, καταδικασμένος 12 (!) φορές, όπως αποδείχτηκε αργότερα, για κλοπές και απάτες, άρχισε  τρέχει και να να «ξεφορτώνεται» πετώντας στον δρόμο διάφορα αντικείμενα που είχε κλέψει νωρίτερα, μεταξύ αυτών και το τηλεχειρίστηριο.

Παρευρισκόμενοι άρχισαν να τον καταδιώκουν μέχρι τη λεωφόρο Γαλατσίου, όπου έπειτα από μικροσυμπλοκή, ο κελευστής του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Σπανουδάκης τον ακινητοποίησε, παραδίδοντάς τον στη συνέχεια στην αστυνομία.

Ο Αλγερινός, 27 ετών, έφερε πάνω του πλαστά έγγραφα και πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον Νόμο, δεν επιτρέπει την απέλασή του, παρά τα αδικήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως με τόσες συλλήψεις και καταδίκες δεν είχε εκτίσει ούτε μια μέρα στη φυλακή, αν και μετά το πρόσφατο συμβάν προφυλακίστηκε και τη Δευτέρα θα απολογηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης