Την έκδοση στις ΗΠΑ του 42χρονου Σύρου που, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια για μέλη του ISIS, έναντι 10.000 ευρώ, προτείνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, Αμερικανοί πράκτορες ήρθαν μυστικά τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και προσέγγισαν 42χρονο ΣύροΟι ισχυρισμοί του 42χρονου Η.Κ. πως δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές ομάδες, δεν κρίθηκαν επαρκείς για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, ο οποίος πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να γίνει δεκτό το αίτημα του περιφερειακού δικαστηρίου της Κολούμπια για τη σύλληψη και έκδοση του Σύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παντελής πρότεινε να απορριφθεί η έφεση του Η.Κ. κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του δικαστηρίου της Κολούμπια για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι ισχυρισμοί του και ότι τα στοιχεία που προσκόμισε δεν μπορούν να αποτρέψουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, Αμερικανοί πράκτορες ήρθαν μυστικά τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και προσέγγισαν 42χρονο Σύρο. Προσποιούμενοι μέλη του Χαλιφάτου του ζήτησαν τέσσερα πλαστά αμερικανικά διαβατήρια, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ. Οι συναντήσεις βιντεοσκοπήθηκαν και οι Αμερικανοί ζήτησαν στη συνέχεια την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί τον ζητούν ώστε να δικαστεί για τα αδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης διαβατηρίου», «διακεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησης του κράτους των Ηνωμένων Πο­λιτειών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 42χρονος Σύρος είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για πλαστογραφία, μετά τον εντοπισμό δύο διαμερισμάτων με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης