Σε κάθειρξη 12 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή, πριν από έντεκα χρόνια στην Ευελπίδων, καταδικάστηκε πριν από λίγο ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός και ως «Περίανδρος».

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» και απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος δύο άλλων φοιτητών, που είχαν τραυματιστεί τότε, μετατρέποντας την σε βάρος του κατηγορία, με αποτέλεσμα να μειωθεί τελικά η ποινή του. Θυμίζουμε ότι, πρωτοδίκως, ο «Περίανδρος» είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Όταν έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση, 200 περίπου φίλοι του «Περίανδρου», που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο, εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και επιτέθηκαν κατά μελών εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων που παρακολουθούσαν τη δίκη. Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας για να μην πάρουν έκταση τα επεισόδια.  

Αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα (όπως «Κάτω τα χέρια από τον Περίανδρο», «Αναρχικοί, αυτή η γη δεν σας ανήκει») και αποχαιρέτισαν, με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, τον κατηγορούμενο λίγο πριν πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Περίανδρος» αναμένεται να αποφυλακιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού θα έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, λαμβανομένης υπόψη και της εθελοντικής εργασίας που έκανε μέσα στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης: Την ενοχή του «Περίανδρου» πρότεινε ο εισαγγελέας, 3 Μαρτίου 2009, 13:45.

(Πρώτη καταχώρηση: 12 Μαρτίου 2009, 13:26)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης