Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για την απάτη με τα «στημένα» τηλεπαιχνίδια σε βάρος ανυποψίαστων τηλεθεατών, υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας το 2006, κρίθηκε ο εμπνευστής τους, Βασίλης Χρηστίδης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον 48χρονο επιχειρηματία σε κάθειρξη 6 ετών, αφού του αναγνώρισε πρώτα το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Η παραπάνω ποινή, την οποία ο Β. Χρηστίδης -σύμφωνα με το συνήγορό του- έχει ήδη εκτίσει, είναι μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον επιχειρηματία καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση η αδελφή του, η σύζυγός του και η γραμματέας του. Σε καθεμία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών (από 4 χρόνια πρωτοδίκως), ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, μέσω του οποίου ομολόγησε την πράξη του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2004 ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου τηλεθεατές είχαν καταγγείλει ότι επιχειρούσαν να συμμετάσχουν στο τηλεπαιχνίδι «Φώτο-φαουλ», που προβαλόταν μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ήταν διαρκώς στην αναμονή του τηλεφώνου, με συνέπεια να χρεώνονται σε γραμμές υψηλού κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες, κατέθεσε ότι μόνο σε διάστημα έξι ημερών έγιναν 4.394 κλήσεις από τηλεθεατές. «Τους κρατούσαν διαρκώς στην αναμονή, δίνοντάς τους την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα έβγαιναν στον «αέρα» για να βρουν την οφθαλμοφανή διαφορά του τηλεπαιχνιδιού και να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ» κατέθεσε, τονίζοντας ότι για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ζημιά σε βάρος χιλιάδων τηλεθεατών προσδιορίστηκε σε 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Οι περιπέτειες του φυγόποινου καναλάρχη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 21:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης