Έχουν ήδη περάσει οκτώ εικοσιτετράωρα από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η 23χρονη Φαίη Μπάχλα από τον «καλό» της, και όχι μόνο δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα, αλλά αντιθέτως, εξαιτίας των «χειρισμών» των Διωκτικών Αρχών, αυτά τα ερωτήματα γίνονται όλο και περισσότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηματικά τα οποία, εδώ και μέρες, έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν πλέον από αυτό καθαυτό το έγκλημα και να πηγαίνουν τόσο πριν από αυτό, όσον αφορά τον «ένδοξο» βίο (και πολιτεία) του δράστη, όσο και μετά, καθώς το μετά του δείχνει να «στηρίζεται» στο …πριν του.

Είναι πραγματικά εξαιρετικά περίεργο το πώς όλοι -ή έστω… σχεδόν όλοι- στη μικρή κοινωνία της Νέας Μάκρης φαίνεται πως γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα, πλην φυσικά της Αστυνομίας, η οποία ενδεχομένως, αν έβγαινε να ρωτήσει έναν τυχαίο περαστικό, θα μάθαινε κι εκείνη «τα πάντα», χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει και κάποιον ιδιαίτερο κόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι της περιοχής κυριολεκτικά φοβούνται να πουν το όνομά τους, αν όμως είχαν κάποια -έστω στοιχειώδη- εμπιστοσύνη σε -έστω στοιχειωδώς- αξιόπιστες Αρχές, θα αποφάσιζαν να το κάνουν, καθώς η ζωή τους εδώ και χρόνια δείχνει να έχει γίνει κυριολεκτικά αβίωτη, από ομάδες οι οποίες λυμαίνονται -με κάθε τρόπο- την περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, οι «Αρχές» της Νέας Μάκρης ακόμη απλώς …«αναζητούν τον δράστη»!

Και τον αναζητούν με τόση ζέση και με τόση …λαχτάρα να τον συλλάβουν, που οκτώ εικοσιτετράωρα μετά, και ενώ το 23χρονο θύμα του είναι εγκεφαλικά νεκρό, δεν έχουν δώσει όχι φωτογραφία του, όχι το όνομά του, αλλά ούτε καν …τα αρχικά του ονόματός του!

Είναι γνωστό πως σε αυτή τη χώρα πάρα πολλά πράγματα απαιτούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, από την άλλη μεριά όμως κι άλλο τόσο γνωστό είναι πως, πολύ συχνά, το περισσότερο ή λιγότερο «χρονοβόρο» μπορεί και να αποτελεί απλώς «θέμα επιλογής».

Και εκεί ακριβώς εστιάζονται τα «ερωτηματικά», τα οποία όμως, συνδυαζόμενα με τα στοιχεία τα οποία φτάνουν βροχηδόν στα δημοσιογραφικά γραφεία, αρχίζουν να παύουν να αποτελούν απλά «ερωτηματικά» και λίγα-λίγα μετατρέπονται σε μικρά κομματάκια που γεμίζουν το παζλ, προϊδεάζοντάς μας για τη συνολική εικόνα. Μια «εικόνα» όχι και τόσο άγνωστη στην ελληνική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, ο 25χρονος Β.Σ., τον οποίο οι Αρχές «αναζητούν», το βράδυ της Παρασκευής προς μεσάνυχτα Σαββάτου βρέθηκε σε απολύτως συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Μάκρης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το «στρατηγείο» όσων τον αναζητούν.

Στο σημείο έφτασε ως συνοδηγός μαύρου Smart φίλου του που τον «φιλοξενεί» σε γειτονική με τη Νέα Μάκρη περιοχή. Δεν κρύβεται -ποιος ξέρει άραγε γιατί;- ή τέλος πάντων δεν κρύβεται όσο λογικά θα ‘πρεπε να κρύβεται κάποιος που ξέρει τι αδίκημα τον βαρύνει.

Το έγκλημα του Β.Σ. δεν είχε «ερωτικά κίνητρα», όπως η ροζ δημοσιογραφία ονειρεύεται… Το έγκλημα του συγκεκριμένου ανθρώπου -και κάθε ανθρώπου με το βίο και την πολιτεία του συγκεκριμένου- δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει πραγματικά «ερωτικά κίνητρα». Διότι, πολύ απλά, αυτού του τύπου οι «άνθρωποι» δεν ερωτεύονται. Μόνο κατέχουν. Και όταν αντιληφθούν πως έχουν πάψει να «κατέχουν», τότε θυμώνουν. Θυμώνουν πολύ. Και τότε μπορούν ακόμη και να σκοτώσουν. Και πολύ συχνά το κάνουν.

Ο Β.Σ. κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα όταν συνειδητοποίησε ότι έπαψε πλέον να την κατέχει. Και αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να το αντέξει ούτε ο περίσσιος του «ανδρισμός» ούτε και οι «πολιτιστικές» του καταβολές, οι οποίες κινούνται μεταξύ «νύχτας» και Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός από την επίθεση σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Ο Β.Σ., τον οποίο οι αρχές αναζητούν, είναι «εδώ», κόβει βόλτες ανενόχλητος, θα μπορούσε κάποιος ακόμη και να σκοντάψει κατά λάθος επάνω του!

Ο Β.Σ δεν τελείωσε τη «δουλειά» του. Έτσι τουλάχιστον φέρεται να δηλώνει ο ίδιος! Θα την «τελειώσει» όταν κλείσει ο κύκλος των -μέσα στο αρρωστημένο μυαλό του- ενόχων. Γιατί ο Β.Σ. και κάθε ένας σαν κι αυτόν, δικαστής κι αστυνόμος ο ίδιος, έτσι έχει μάθει να κλείνει τις δουλειές του.

Αυτά που ο Β.Σ. λέει, χωρίς ίχνος φόβου ή κάποιας άλλης ανθρώπινης αναστολής, δεν αποτελεί απειλή. Δήλωση προθέσεων αποτελεί, και μάλιστα «ειλικρινέστατη». Η οποία συνοδεύτηκε και από κάτι ψελλίσματα περί αυτοχειρίας δικής του μετά τη δικαιοσύνη που έχει σκοπό να απονείμει, αλλά αυτό ίσως είναι προσωπικό του θέμα…

Τα όσα όμως δηλώνει (ημι)δημόσια πως έχει σκοπό να πράξει δεν είναι καθόλου προσωπικό του θέμα. Είναι θέμα όλων όσων «αναζητούν» τον «φερόμενο» ως δράστη.

(Ή μάλλον όσων «φέρονται» να τον αναζητούν…)

Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: «Γνώριμος» της ΕΛΑΣ ο φίλος της Φαίης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013, 19:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης