Δείτε live εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιοχές Σελλά, Αργυρά, Πλατανίου και Κάτω Καστριτσίου στην Αχαΐα προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, και να την αποτρέψουν να πλησιάσει σπίτια, τα οποία κινδυνεύουν να γίνουν ανά πάσα στιγμή στάχτη.

Πλέον η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κάτω Καστρίτσι και το Πλατάνι, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν σταδιακά τα σπίτια τους.

Στην περιοχή βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και να ενημερωθούν για την πορεία του πύρινου μετώπου. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρών, Γιάννης Δημαράς, χαρακτήρισε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, ενώ την ίδια στιγμή ο Απόστολος Κατσιφάρας εξήγησε ότι διετάχθη εκκένωση των οικισμών Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως απέστειλε αίτημα στο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κυρηχτεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πέντε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πατρέων κυρήχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πρόκειται για τις Σέλα, Αργυρά, Άνω και Κάτω Καστρίτσι , Πλατάνι και Δρέπανο.

Κόλαση φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων

Συνολικά στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 35 μέλη πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και 22 πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή, ενώ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης θα συνδράμουν δυνάμεις από την Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, με οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις. Νωρίτερα, η φωτιά είχε πλησιάσει στα πρώτα σπίτια στο Πλατάνι, ωστόσο η αλλαγή στη διεύθυνση του ανέμου απομάκρυνε προσωρινά το κακό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, με τις πρώτες φλόγες να κάνουν την εμφάνισή τους στις 02.30 τα ξημερώματα. Φωτιά ξέσπασε στις 8.10 το πρωί και στο Τζάιλο. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτωπο που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Πάτρα

Εν τω μεταξύ πυκνός καπνός έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στα προάστια της αχαϊκής πρωτεύουσας.


(Οδός Αμαλίας)


(Κέντρο Πάτρας)

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι επισκέπτες και ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας φορούσαν μάσκες κατά την έξοδό τους από την εγκατάσταση, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενα αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και έχει δοθεί εντολή να υπάρχει ετοιμότητα. Μάλιστα δίνεται εξιτήριο σε όσους ασθενείς είναι σε θέση να βγουν απο το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το thebest.gr, o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κατσικόπουλος, που είναι σε επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, τόνισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και υπάρχει εντολή για ετοιμότητα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης