Για τρίτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στις Καρυές Χίου, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στο μέτωπο επιχειρούν 120 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, αλλά και 79 στρατιώτες. Από το πρωί στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και επτά ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού, καθώς γίνονται αναζωπυρώσεις σε πολλά σημεία του νότιου τμήματος του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν πραγματική μάχη, προκειμένου να περιοριστεί το εύρος της καταστροφής στα Μαστιχοχώρια. Ήδη, πάντως, η φωτιά έχει κάνει στάχτη 70.000 στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης.

Για μια τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στο νησί κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Χίου, Παντελής Στεφάνου.

Ακούστε τις δηλώσεις του στη zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Άνδρο

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στην περιοχή Κοχύλου στην Άνδρο, όπου ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή με μικτή βλάστηση. Επί τόπου επιχειρούν 35 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα οχήματα και 10 εθελοντές.

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό

Δύο Γάλλοι, 32 ετών και 29 ετών, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19 Αυγούστου, κατά τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή Κοχύλου Άνδρου. Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σύρου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης