Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ρόδου με την υπόθεση δολοφονίας μιας 61χρονης, καθώς, όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης που το βράδυ της 20ης Ιουνίου 2012 της κατάφερε 14 μαχαιριές δεν ήταν άλλος από τον… γιο της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση είχε «παγώσει» διότι ο έλεγχος του γενετικού υλικού σε στοιχεία που είχε συλλέξει η σήμανση από τον τόπο του εγκλήματος και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν είχαν οδηγήσει σε σαφή συμπεράσματα.

Υπήρχαν όμως ενδείξεις που τελικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική Ρόδου», δράστης του φόνου είναι ο γιος της 61χρονης, Μπατζακάκης Νικόλαος, ενώ ως απλή συνεργός φέρεται η σύντροφός του Iakouleva Irini, μητέρα δύο παιδιών.

Ο γιος μετά από εξαντλητική ανάκριση φέρεται να ομολόγησε ότι είχε επισκεφτεί με την σύντροφο του το σπίτι της μητέρας του και της είχε δηλώσει την αγάπη του για εκείνη. Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του, του μίλησε απαξιωτικά για τη σύντροφο του, μη αποδεχόμενη τον δεσμό και κυρίως το γεγονός ότι είχε δύο παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος εκνευρίστηκε και επιτέθηκε στη μητέρα του λεκτικώς λέγοντας της ότι και η ίδια ήταν μητέρα παιδιού εκτός γάμου.

Η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, όπως είπε, τον θόλωσε έπιασε ένα μαχαίρι και την δολοφόνησε.

Υπενθυμίζεται σύµφωνα µε τον ιατροδικαστή, το θύµα δολοφονήθηκε µε νύσσον και τέµνον όργανο, πιθανότατα µαχαίρι, δεχόµενο 14 πλήγµατα – µαχαιριές, αιφνιδιαζόµενο και χωρίς να αντιδράσει και κατ’ εκτίµησή του, ο χρόνος θανάτου ήταν οι ώρες 12:00 µε 14:00 της 20ής Ιουνίου 2012.

Η εκτίµηση του ιατροδικαστή επιβεβαιώθηκε µε έκθεση Ιατροδικαστικής Έκθεσης Νεκροψίας – Νεκροτοµής. Επίσης ανιχνεύθηκε στο αίµα της νεκρής η παρουσία οινοπνεύµατος σε συγκέντρωση 0,19 γραµ./λίτρο αίµατος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που έγινε το έγκλημα, βρισκόταν στην οικία και µία κατάκοιτη ηλικιωµένη τη φροντίδα της οποίας είχε αναλάβει η θανούσα. Η 83χρονη πάσχει από Αλτσχάιµερ και δεν ήταν σε θέση να καταθέσει ουσιωδώς για την υπόθεση.

Πάντως τότε είχαν κατασχεθεί 10 µαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο, µια ροζ µπατονέτα µε αίµα, ένα σκουρόχρωµο φόρεµα µε λευκές βούλες που φορούσε η θανούσα και δύο κλειδιά θυρίδας.

Όλα τα πειστήρια εξετάστηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών και δεν προέκυψε η ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωµάτων στα µαχαίρια.

Στα πλαίσια των ερευνών πραγµατοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην κατοικία της Ρωσίδας. Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρια µαχαίρια, µια µπλούζα µε κηλίδες αίµατος και ένα ζευγάρι γάντια µε κηλίδες αίµατος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης