Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην παράνομη νόθευση αλκοολούχων ποτών πέτυχαν πριν από μερικές ημέρες τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zouglal.gr, οι «ράμπο» της Δίωξης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στον Ασπρόπυργο μία αποθήκη-εμφιαλωτήριο με όλo τον απαιτούμενο για νόθευση εξοπλισμό. Ειδικότερα, εντός του χώρου εντοπίστηκαν περισσότερες από 4.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών που προέρχονταν από την Βουλγαρία, περίπου 6.500 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 38.000 πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών, 100 λίτρα υγρού που προσομοιάζει με μεθανόλη, μηχανήματα αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών, δύο μεγάλα φορτηγά, ένα ημιφορτηγό καθώς και δύο αυτοκίνητα. 

Παράλληλα, από την έρευνα των στελεχών του ΣΔΟΕ στον χώρο προέκυψε η επιπλέον διάθεση τουλάχιστον 6.000 λίτρων αιθυλικής αλκοόλης η οποία όμως δεν κατασχέθηκε. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται περίπου στις 450.000 ευρώ! Στην αποθήκη εργάζονταν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός οι οποίοι συνελήφθησαν. Επίσης συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του χώρου και δύο οδηγοί φορτηγών που εκτελούσαν ρόλο διακινητή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα των ποτών και της αλκοόλης που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους.  

Ντου και στο Μενίδι

Επιπλέον, παρόμοια έρευνα έγινε την περασμένη Δευτέρα και σε παράνομη αποθήκη-εμφιαλωτήριο που βρίσκεται στο Μενίδι. Από τον έλεγχο των στελεχών της υπηρεσίας εντοπίστηκαν περίπου 100 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 450 φιάλες αλκοολούχων ποτών, περίπου 37.000 πλαστές ετικέτες και καπάκια φιαλών γνωστών εταιρειών, περισσότερα από 1.000 λίτρα χύμα βότκα καθώς και τέσσερα μηχανήματα εμφιάλωσης. 

Κατά τους εκτιμητές, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται σε περίπου 70.000 ευρώ! Για την υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης