Νεφώσεις με βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται αρχικά σήμερα, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και έως το βράδυ θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμου, κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει πάνω από τα 1.500 μέτρα περίπου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 7 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, στα νησιά του Αιγίου από 12 έως 20, και στην Κρήτη από 8 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες από νωρίς το πρωί θα πυκνώσουν. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και έπειτα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, οι οποίες θα ενισχυθούν από το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης