Σε εύρυθμες και πολιτικά εύνομες εποχές μία δημόσια εκδήλωση οσφυοκαμψίας εκ μέρους ενός δικηγόρου προς το πρόσωπο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα εκλαμβανόταν ως μείζον ατόπημα αλλά και εγχείρημα απόσπασης με δόλιο τρόπο της εύνοιας της Ανωτάτης Δικαιοσύνης προς το άτομο του.

Σε άλλες εποχές οι ανώτατοι δικαστικοί θα έσπευδαν να επαναφέρουν στην τάξη τον ανόητο νομικό που πίστεψε πώς δια τους «γλειψίματος» θα αποκομίσει οφέλη και θα καλλιεργήσει τις δημόσιες σχέσεις του. Αυτά σε εποχές σωστές.

Ζώντας σε περιόδους κυβιστήσεων και οσφυοκαμψίας σε όλα τα επίπεδα , το ατόπημα του γνωστού ποινικολόγου κ. Κούγια να εκφράσει δημοσίως την «ευαρέσκεια του» ,αυτός ο πρίγκηψ του ελληνικού νομικού πολιτισμού, προς την κα Ξένια Δημητρίου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής αλλά και ασέβειας.

Ζώντας σε περιόδους κυβιστήσεων και οσφυοκαμψίας σε όλα τα επίπεδα, το ατόπημα του γνωστού ποινικολόγου κ. Κούγια να εκφράσει δημοσίως την «ευαρέσκεια του», αυτός ο πρίγκηψ του ελληνικού νομικού πολιτισμού, προς την κα Ξένια Δημητρίου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής αλλά και ασέβειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος προκειμένου να διασφαλίσει παράλληλα και την εύνοια του πελάτη του, του Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη χρηματοδοτούμενου από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, προχωρεί και σε σχολιασμό δια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε.

Ομιλεί για «άμεσα ανακλαστικά της Δικαιοσύνης για τα δεδομένα των τελευταίων ετών». Επί της ουσίας δηλαδή κατηγορεί ευθέως την Δικαιοσύνη και μάλιστα σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο ότι τα τελευταία έτη δεν επέδειξε ανακλαστικά. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ατοπήματος ή χειρότερα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα ήθη της εποχής.

Εκθέτει δημόσια την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Αφήνει υπονοούμενα ως προς την ταχύτητα αντίδρασης της εν λόγω Εισαγγελίας Εφετών αφού διά της παρεμβάσεως του επιτρέπει σε «σκιές» να πλανώνται πάνω από το έργο του συγκεκριμένου δικαστικού. Γιατί άραγε αντέδρασε τώρα για πρώτη φορά ταχύτατα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπαινίσσεται κάτι άλλο ο κ. Κούγιας. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όποτε αναφερόταν στον κ. Αλέξη Κούγια χρησιμοποιούσε την φράση « Κοντούλα λεμονιά».

Ήταν η περίοδος της μεγάλης κόντρας μεταξύ ποδοσφαιρικών παραγόντων για τα στημένα παιχνίδια και την γνωστή «Παράγκα». Φαίνεται πώς όλα αυτά ξεχάστηκαν εσχάτως.

Μένει πλέον ο αμετροεπής κ. Κούγιας να εκθέτει τον ίδιο του τον εαυτό και την Δικαιοσύνη δια της Ναπολεόντειας μεγαλομανίας που τον διακατέχει. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Δικαιοσύνης και μόνον αυτή μπορεί να το διαχειριστεί. Διαβάστε με προσοχή το επικοινωνιακό πόνημα του κ. Κούγια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το δικηγορικό μας γραφείο και προσωπικά ο κ. Αλέξιος Κούγιας θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ευαρέσκειά μας για τα άμεσα αντανακλαστικά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Ξένιας Δημητρίου, σχετικά με την υποβληθείσα σε αυτήν μηνυτήρια αναφορά του εντολέως μας και επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου «Παραπολιτικά», κ. Ιωάννη Κουρτάκη, εις βάρος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και Προέδρου του κόμματος Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου, του ανθυπασπιστή Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη και παντός άλλου υπευθύνου.

Σήμερα, με πρωτοφανή ταχύτητα για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς και πρώην Πρόεδρος της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, κάλεσε για την Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ τον εντολέα μας κ. Ιωάννη Κουρτάκη για να καταθέσει ενώπιον του».

Αθήνα, 05/07/2017
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας

Τα γραπτά κείμενα ωστόσο παραμένουν.  Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι ακριβώς έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν μεταξύ του εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και του δικηγόρου κ. Αλέξη Κούγια.

Μαρινάκης: “Σκουπίδι ο Κούγιας”

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού τον Νοέμβριο του 2012, μετά τη νίκη των Πειραιωτών επί της Μονπελιέ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχε χαρακτηρίσει «σκουπίδι» τον Αλέξη Κούγια.

Xαρακτηριστικά είχε δηλώσει: «Όπως είδατε σήμερα, ο Ολυμπιακός ήταν διαφήμιση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, παρόλο που τον τελευταίο καιρό, πισώπλατα χτυπήματα και λάσπη τρώει ο Ολυμπιακός, η διοίκηση του και εγώ προσωπικά από τα σκουπίδια.

Επαναλαμβάνω τα σκουπίδια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε αυτό λέγεται ΣΚΑΪ, είτε λέγεται Αλαφούζος, είτε λέγεται Κούγιας. Όλα αυτά τα σκουπίδια θα πρέπει να απομονωθούν να κοιτάξουμε το άθλημα, να επενδύσουμε και να πάμε μπροστά».

Βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που και ο ποινικολόγος είχε… στολίσει με ουκ ολίγα «γαλλικά» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Κούγιας για Μαρινάκη: «Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη έναν νέο Μπερλουσκόνι»

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει το 2014 ο Αλέξης Κούγιας, με την ιδιότητα του προέδρου της Παναχαϊκής, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Μαρινάκη κατηγορώντας τον ότι έστηνε παιχνίδια εις βάρος της αχαϊκής ΠΑΕ.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας είχε ζητήσει παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την αδικία που είχε υποστεί η αχαϊκή ΠΑΕ, όπως ισχυριζόταν από τον Μαρινάκη και τα άλλα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε μερικά από τα κύρια αποσπάσματα της τότε συνέντευξής του:

«Ο Μαρινάκης έλεγε στον Σαρρή τι να κάνει κι αυτός έβαζε τους συγκεκριμένους διαιτητές να μας κατακρεουργήσουν και να φέρνουν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Τον Αμπάρκιολη, τον Κάμπαξη, τον Ιωαννίδη, τον Μάνταλο. Από τα 6 παιχνίδια μας σ’ εκείνα τα πλέι οφ, τα 4 ήταν στημένα».

«Υπάρχει τεράστιο θέμα και δεν το έχετε καταλάβει. Έγινε, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στήσιμο αγώνων της Παναχαϊκής από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πώς είχαμε εμείς τότε έναν Σταθάκη για υπάλληλο και τιμωρηθήκαμε γι’ αυτόν με τη δήθεν δωροδοκία;

Το ίδιο είναι. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη στις πράξεις του Μαρινάκη. Αλλά δυστυχώς όπως είδα, εξαφανίστηκε το θέμα από παντού σήμερα. Έχει πέσει ομερτά, κανείς δεν τα γράφει αυτά. Με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, προβλέπεται έκπτωση του Μαρινάκη από το αξίωμά του ισοβίως, και υποβιβασμός του Ολυμπιακού.

Στο ίδιο βούλευμα φαίνεται ότι εκείνη τη χρονιά ο Μαρινάκης είχε προαποφασίσει να ανέβει η Βέροια. Και χύθηκε ατέλειωτο αίμα διαιτητικό για να ανέβει η Βέροια. Τον ρωτά ο συνομιλητής του, δεν θυμάμαι ποιος ήταν, πρόεδρε ποιος θα ανέβει από την Β’ στην Α’ και απαντά: “Ε να μην ανεβάσουμε τον φίλο μας τον Αρβανιτίδη”. Μιλάμε για την απόλυτη αλλοίωση του πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά. Κανονικά και η Βέροια πρέπει να υποβιβαστεί, αλλά πρέπει να υποβιβαστεί και για άλλα πράγματα.

Τον ίδιο έγινε και στην Ιταλία, στο σκάνδαλο Μότζι. Από λίγα τηλεφωνήματα υποβιβάστηκε η Γιουβέντους και της αφαιρέθηκαν οι τίτλοι των προηγούμενων ετών, που οι δραστηριότητες αποκαλύπτονταν. Με πολύ λιγότερα στοιχεία. Μίλαγε ο Μότζι με τον πρόεδρο των διαιτητών με υπονοούμενα που θα στήσουν παιχνίδια. Εκεί τα πειθαρχικά δικαστήρια ενήργησαν σύγχρονα.

Το έχω πει πολλές φορές, ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ξεκινούσαν από τον Μπέο, τον Κουρίδη και από αυτούς που έβαζαν τους διαιτητές μέσα στην ΕΠΟ και ιδιοκτήτες ομάδων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι ανά πάσα στιγμή να φτιάξουν ένα κύκλωμα που να ελέγχει απόλυτα το πρωτάθλημα. Η δική μου κρίση από αυτό το γεγονός είναι να στήνουν τα παιχνίδια για το στοίχημα».

«Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί αν δεν παρέμβει, θα το πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία. Μέχρι τώρα το πληρώνω εγώ ακριβά. Είναι δυνατόν να με καλεί η κρατική ασφάλεια και να μου λέει ότι πρέπει να με προστατεύουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα;»

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη έναν νέο Μπερλουσκόνι. Οι συμπεριφορές του Μαρινάκη είναι ακριβώς αυτές. Μέσα από χρήματα που κερδίζονται από το ποδόσφαιρο, γιατί από τότε που υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ο μόνος παράγοντας που βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο.

Με τα λεφτά αυτά πριμοδοτεί εφημερίδες. Τι θυμίζει αυτό; Για ποιο λόγο θέλει ο Μαρινάκης να αγοράζει εκδοτικά συγκροτήματα; Για ποιο λόγο να αποκτήσει πολιτική δύναμη. Για ποιο λόγο προσεγγίζει πολιτικούς και εισαγγελείς;»

Κούγιας: «Αν δεν υπήρχε ηρεμία στις σχέσεις μου με τον Ολυμπιακό δεν θα ανέβαινε η ΑΕΛ»

Δύο χρόνια αργότερα ο Αλέξης Κούγιας, ως ιδιοκτήτης πια της Λάρισας μιλώντας για την υπόθεση της μεταγραφής του Κώστα Πλέγα στον Ολυμπιακό τόνισε ότι αν δεν πήγαινε ο παίκτης στους Πειραιώτες και δεν έφτιαχναν οι σχέσεις του με την πλευρά Μαρινάκη τότε, όπως προέβλεπε, δεν θα ανέβαινε η ΑΕΛ στη Super League.

«Τον φωνάζω και του λέω, Κωστάκη, δεν θα πας στην Ιταλία, θα πας στον Ολυμπιακό. Όπως και πήγε. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε μία ηρεμία στη σχέση μου με τον Ολυμπιακό που αν δεν υπήρχε, η ΑΕΛ δεν θα ανέβαινε στη Σούπερ Λίγκα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τότε ο ποινικολόγος και παράγοντας».

Αυτά λοιπόν έχουν ειπωθεί στο πρόσφατο παρελθόν για να μην ξεχνιόμαστε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης