Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου της Proton Bank. Η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη προχώρησε στην έκδοση πέντε νέων ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος τεσσάρων ανδρών και μίας γυναίκας, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή τους για τα αδικήματα α) της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων, β) της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση και γ) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κακουργηματικής απάτης και υπεξαίρεσης.

Έτσι, έπειτα από αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος, ο οποίος κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κ. Ρογκόπουλος εξ αυτού του λόγου μετείχε μια περίοδο και στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Ήδη πάντως το 50% του γηπέδου – της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί έπειτα από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση.

-Ο Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

– Η Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του κ. Καραμούζη. Φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτόν τον λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Οι Γιώργος Γιωργάρας και Ηλίας Μακρής. Εμφανίζονται ως συνεργάτες του επιχειρηματία και έλαβαν επίσης δάνεια ως εκπρόσωποι εταιρειών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η ανακρίτρια κ. Χατζάκη οδηγήθηκε -όπως εκτιμάται- σε αυτήν την απόφαση μετά τη διαπίστωση ότι ο γιος του εκ των κατηγορουμένων και ήδη καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη εξαφανίστηκε ύστερα από την κλήση του σε απολογία.

Κατόπιν αυτού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Γιώργου Κυριακίδη. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του Περικλή Λίβα, συζύγου της νομικής συμβούλου του επιχειρηματία Ελένης Σκούρα, η οποία ήδη καταζητείται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης