Το ελικόπτερο νοικιάστηκε τηλεφωνικά και απογειώθηκε νωρίς το απόγευμα από τον Ασπρόπυργο με πρώτη στάση στο Πήλιο, από όπου επιβιβάστηκαν οι δύο συνεργοί του Βλαστού, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες απείλησαν τον πιλότο και τον ανάγκασαν να δηλώσει βλάβη, ώστε να επιστρέψει στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16.45 ένα ελικόπτερο προσέγγισε το προαύλιο των φυλακών Τρικάλων, αφού έκανε έναν αναγνωριστικό κύκλο, και κατέβηκε σε χαμηλό ύψος. Οι επιβαίνοντες πέταξαν έναν γάντζο για να ξηλώσουν το πλέγμα και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο. Την πρώτη φορά (2006) ο Βασίλης Παλαιοκώστας νοίκιασε ελικόπτερο της Airlift και το 2009 (με συνεργάτη τον Ρεζάι) διέφυγε με ελικόπτερο της Interjet. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Airlift ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και έχει έδρα τον Ασπρόπυργο. Ιδρύθηκε το 1999 και διαθέτει τέσσερα ελικόπτερα.

Η Interjet, συμφερόντων Κοντομηνά, δραστηριοποιείται επιπλέον στη ναύλωση μικρών αεροσκαφών και διαθέτει τρία ελικόπτερα πέντε θέσεων, επιχειρώντας κυρίως με τύπου AS 355 Ecureuil, ενώ το καλοκαίρι θα προστεθούν ακόμα δύο στο δυναμικό της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε όλο το χρονικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης