Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού συνοδεύει πάντα ένα ζευγάρι. Η επίτευξη της ευτυχίας όμως, συχνά «σκοντάφτει» σε τεράστιες επιχειρήσεις που στήθηκαν σε βάρος των υπογόνιμων ζευγαριών που καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά προκειμένου να γίνουν γονείς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τρόπο που οι λαθρέμποροι των εξωσωματικών έκλειναν τις συμφωνίες τους, αλλά και όλη τη δράση του κυκλώματος αποκάλυψε η εκπομπή «Ζούγκλα» της Πέμπτης η οποία ήταν η πρώτη που έφερε στο φως τη μαφία των εξωσωματικών παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από υψηλά ιστάμενους στην Ελληνική Αστυνομία.

Τηλεφώνημα δέχθηκε και ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τον Αττικάρχη, κ. Δικόπουλο ο οποίος του ζήτησε να σταματήσει το ρεπορτάζ. «Κύριε Δικόπουλε, λυπάμαι πολύ, αλλά το θέμα το σφυρίξατε στα ΝΕΑ. Κι εγώ έχω φίλο τον Ψυχάρη, αλλά δεν κάνω έτσι!», είπε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στον αέρα της εκπομπής.

Τα deal της μαφίας των εξωσωματικών

Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τη δράση του κυκλώματος της μαφίας των εξωσωματικών. Συνεργάτες συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους λαθρέμπορους όπου αποκαλύπτεται η διαδρομή των φαρμάκων από τη Τουρκία στη Βουλγαρία και από εκεί στην Ελλάδα. Το «deal» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το κύκλωμα μάλιστα ήταν τόσο οργανωμένο που εξηγούν τους τρόπους που τα βαφτίζουν ελληνικά, τις μεθόδους που μετέρχονται προκειμένου να τα βάλουν στα κέντρα των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρέμβαση Σαλμά

Μετά την προβολή του παραπάνω ρεπορτάζ, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο οποίος μίλησε για το παρεμπόριο φαρμάκων. 

«Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μία σιγή σε αυτό το θέμα, αλλά πήρα την πρωτοβουλία να ξετυλίξουμε το κουβάρι. Το κουβάρι έδειξε μια εμπλοκή 30 φαρμακείων που πωλούσε φάρμακα στις φαρμακαποθήκες, αντί στους πολίτες, και στη συνέχεια οι φαρμακαποθήκες στο εξωτερικό. Έτσι, οι φαρμακαποθήκες πωλούσαν τα χάπια στο εξωτερικό, ενώ εμείς μειώναμε την τιμή του φαρμάκου» τόνισε ο κ. Σαλμάς ο οποίος επεσήμανε ότι «υπάρχει νόμος από το 2007 που απαγορεύει στις φαρμακαποθήκες να εξάγουν φάρμακα», ωστόσο ο νόμος πολλές φορές δεν εφαρμοζόταν.

Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς απηύθυνε έκκληση στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ζητώντας του τη συνδρομή του στην αποκάλυψη της δράσης τέτοιων κυκλωμάτων επικαλούμενος την έλλειψη κατάλληλου προσωπικού και μηχανισμών.

Παράλληλα, προανήγγειλε από την εκπομπή «Ζούγκλα» πως «θα παρακολουθούμε την πορεία ενός κουτιού φαρμάκου από την επόμενη Τρίτη και το αποκαλύπτω στην εκπομπή σας. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά από την επόμενη εβδομάδα».

Η Ασφάλεια «ξέχασε» τον σωματέμπορο

Το πολυπλόκαμο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων φαρμάκων και της παράνομης διακίνησης ανθρώπινου γενετικού υλικού που σύμφωνα με την Αστυνομία έχει εξαρθρωθεί, φαίνεται ότι αποτελείτο και από κάποια άλλα μέρη, εξόχως σημαντικά όπως είναι ο υποκινητής trafficking που διαφεύγει μέχρι στιγμής της σύλληψης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης