Προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους στον 13ο τακτικό ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στο λόφο του Φιλοπάππου. Και οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χωρίς δικηγόρο και φέρονται να επέμειναν σε όσα είχαν υποστηρίξει ενώπιον των αστυνομικών όταν συνελήφθησαν.
Σε βάρος των τριών αλλοδαπών κατηγορουμένων που πήραν ήδη το δρόμο για τη φυλακή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, της ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίαςΤόσο οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών όσο και ο 25χρονος Ιρακινός ισχυρίστηκαν πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του άτυχου φοιτητή ο οποίος βρισκόταν στο Φιλοπάππου μαζί με την 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.
Η οικογένεια του 25χρονου φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στον ανακριτή, διά του δικηγόρου Δημ. Τσοβόλα, ζητώντας την τιμωρία των δραστών της δολοφονίας.
Σε βάρος των τριών αλλοδαπών κατηγορουμένων που πήραν ήδη το δρόμο για τη φυλακή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, της ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.
Στην απολογία του ο 17χρονος Πακιστανός ισχυρίστηκε πως ο άτυχος φοιτητής γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό. «Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος ενώ ο 27χρονος ομοεθνής φέρεται να είπε: «Ο μικρός (σ.σ.: ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

«Tους γνώρισα την ίδια μέρα στο Μοναστηράκι. Με κέρασαν μια μπύρα και το βράδυ πήγαμε στου Φιλοπάππου. Είδα τους 2 Πακιστανούς να ληστεύουν το ζευγάρι. Ο μεγάλος έβγαλε κάτι από την τσέπη του και ο μικρός κρατούσε ένα σπασμένο μπουκάλι. Είδα το θύμα να γλιστρά και να πέφτει» είπε στην απολογία του ο 25χρονος Ιρακινός.

H μεταγωγή των κατηγορουμένων σε ανακριτή και εισαγγελέα

Το πρωί της Δευτέρας οι τρεις συλληφθέντες για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, πέρασαν την πόρτα του ανακριτή και του εισαγγελέα.

«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του 25χρονου θύματος των τριών κατηγορουμένων.
Δείτε τις δηλώσεις του κου Τσοβόλα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Και οι Χρυσαυγίτες στην Ευελπίδων

Το παρών στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί έδωσαν οι Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, με σκοπό να προκαλέσουν αναταραχή με γενικευμένα ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον πόνο που προκάλεσε το τραγικό περιστατικό στου Φιλοπάππου.

Κατά τη μεταγωγή των τριών συλληφθέντων στον ανακριτή, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμάζοντάς τους. Τελικά λόγω του αστυνομικού κλοιού δεν συνέβη τίποτα.
Δηλώσεις βουλευτών έξω από το κτήριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων:

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης