Ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από το υπόγειο του σούπερ μάρκετ, που τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Η φωτιά ξεκίνησε από χαρτόνια και ξύλα που υπήρχαν στην είσοδο της υπόγειας αποθήκης και επεκτάθηκε γρήγορα στο εσωτερικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν, άμεσα, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φλόγες, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας εκκένωσαν τον χώρο από τους πελάτες, χωρίς να κινδυνεύσει κανένας.

Ωστόσο, η προσπάθεια απομάκρυνσης των υπαλλήλων που βρίσκονταν στο υπόγειο ήταν εξαιρετικά αγωνιώδης, καθώς ολόκληρος ο χώρος είχε καλυφθεί από πυκνό καπνό.

Η επέμβαση των Πυροσβεστών ήταν έγκαιρη και απόλυτα συντονισμένη, γεγονός που απέτρεψε τα χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aξίζει να σημειωθεί, ότι στο νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν δύο Πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με δήλωσή του στο rodiaki.gr, ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και δημοτικός σύμβουλος κ. Αγαπητός Πάλλας, επεσήμανε ότι χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και  της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και εξήρε τη στάση και την ψυχραιμία της διεύθυνσης και του προσωπικού, που εκκένωσαν γρήγορα το κτίριο για να μην υπάρξει κίνδυνος ανθρώπινης απώλειας.

Στο σημείο έσπευσε ο αρμόδιος ιατροδικαστής, ενώ οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Με πληροφορίες από τα rodiaki.gr – dimokratiki.gr

Πηγή φωτογραφιών: dimokratiki.gr, rodiaki.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης